ASTRO onthult nieuwe A50 Wireless Gaming Headset

De combinatie van ongelooflijk geluid, een stijlvolle look en ongeëvenaard comfort maakt de veelzijdige A50 Wireless Headset ultiem voor gaming

SAN FRANCISCO – Californië en LAUSANNE, Zwitserland – 11 juni 2019 – ASTRO Gaming, leider op het gebied van premium gaming gear, heeft de vierde generatie van zijn geprezen en best-selling ASTRO A50 Wireless Gaming Headset + Base Station onthuld. De headset is ontworpen om een performance af te leveren van audiofiel niveau. De ASTRO A50 Wireless + Base Station bevat vele verbeteringen, waaronder op het gebied van audio performance, draadloos bereik, docking en opladen, helderheid van de microfoon en nog veel meer.

‘’De A50 is één van de populairste headsets op de markt, dankzij zijn uitstekende geluidskwaliteit, buitengewoon comfort en duurzaamheid, ongeëvenaarde connectiviteit, upgrade mogelijkheden en nog veel meer’’, zegt Aron Drayer, VP of Marketing bij ASTRO Gaming. ‘‘Onze nieuwe A50 is op al deze genoemde features verbeterd, waardoor gamers verzekerd zijn van technologie die hen in staat stelt om optimaal te presteren.’’

Legendarisch geluid en performance nu nóg beter
De ASTRO A50 is in samenwerking met gamers, content creators, streamers en ontwikkelaars vormgegeven. Hij is ontwikkeld om de hoogste geluidskwaliteit en de meest indringende audio-ervaring te bieden. ASTRO Audio V2 brengt de nieuwste audio-technologieën naar de A50 headset, inclusief nieuwe drivers en nieuwe, draadloze radiotechnologie. Ook heeft de geïsoleerde stream output een update gekregen en dankzij de ASTRO Command Center (ACC) software heeft de gebruiker de mogelijkheid om zijn geluidsprofiel naar eigen smaak aan te passen. De vierde generatie A50 is tevens geoptimaliseerd voor 3D, ruimtevullende audio zoals Dolby ATMOS.

De splinternieuwe Base Station levert heldere stemcommunicatie met zeer lage latency af en zorgt ervoor dat het koppelen en opladen van de headset eenvoudig is. De ACC software stelt gamers en streamers in staat om iedere input- en output parameter van de A50 precies af te stemmen met hun specifieke setups. De headset heeft ASTRO’s geïntegreerde MixAmp-technologie ingebouwd, voor extra controle en gemak. Hierdoor is het mogelijk om aanpassingen te verrichten van verschillende audioniveaus, zoals Master Volume en Game to Voice Balancing voor een optimale mix. Gamers kunnen de niveaus van iedere audiobron aanpassen voor de allerbeste ervaring.

Ontworpen voor marathon gaming sessies
De ASTRO A50 Wireless is exact op maat in te stellen en uiterst comfortabel om urenlang te kunnen gamen. Gamers kunnen hun ASTRO A50 headsets upgraden met de optionele ASTRO A50 Mod Kit voor extra comfort, stijl en isolatie van omgevingsgeluid. De A50 Mod Kit bevat een lederen hoofdband en lederen oorkussens die eenvoudig kunnen worden verwisseld met de originele oorkussens en hoofdband om extra isolatie en comfort toe te voegen. (Vorige generatie A50 Mod Kit is niet compatibel met de nieuwe generatie A50 Wireless Headset)

Totale controle voor gamers
De gratis ACC software geeft spelers complete controle over hun audio-ervaring, waaronder stemcommunicatie en game audio instellingen. Deze kunnen zij volledig naar eigen wens aanpassen voor specifieke behoeften. De ACC software geeft streamers volledige controle over hun audio mix, middels de Stream-output.

ASTRO biedt daarnaast drie EQ mode presets: ASTRO, getuned met precieze bass voor een algemene game-instelling, PRO, afgestemd met precieze mid en high details voor streaming en pro gaming, en tot slot STUDIO: neutraal voor nauwkeurigheid en het meest geschikt voor films en muziek. Gebruikers kunnen EQ-profielen creëren, aanpassen, opslaan en delen voor elke gewenste ervaring of situatie. De ACC software is beschikbaar voor Windows, iOS en het Xbox Live Dashboard.

Prijs en beschikbaarheid
De ASTRO A50 Wireless + Base Station is halverwege juli 2019 beschikbaar voor pre-orders via Bol.com, Coolblue, MediaMarkt Nederland en Gamegear voor een adviesprijs van 319 euro. De lanceerdatum bij deze (r)etailers is medio augustus 2019.

Meer informatie over de ASTRO A50 Wireless + Base Station vind je hier.