Allereerste League of Legends: Wild Rift Benelux Championship ooit gaat op 8 januari 2022 van start

  • Prijzenpot van maar liefst 1000 euro
  • Finale vindt plaats op 30 januari 2022
  • Aparte kwalificatierondes voor België en Nederland op respectievelijk 8 en 9 januari

Maandag 20 december 2021 – Riot Games kondigt het allereerste officiële League of Legends: Wild Rift Benelux Championship aan dat op 8 januari 2022 van start gaat. Eerst vinden er twee kwalificatierondes plaats in Nederland en België. De vier sterkste teams nemen het uiteindelijk tegen elkaar op in de finale op 30 januari 2022. De prijzenpot bestaat uit 1000 euro.

Kwalificatierondes op 8 & 9 januari
Voordat er op 30 januari wordt beslist welke team er met de winst vandoor gaat, worden er eerst twee kwalificatietoernooien gespeeld. In België vindt het kwalificatietoernooi op 8 januari 2022 plaats. In Nederland strijden spelers een dag later op 9 januari voor een plek in de finale. In beide toernooien gaan de twee beste teams door naar het eindtoernooi. Mensen die geïnteresseerd zijn om mee te doen kunnen zich inschrijven via de officiële website.

Nederland versus België
De twee beste teams van beide landen mogen zich opmaken voor de finale op 30 januari. In de finale neemt de Top 4 het tegen elkaar op in een single-eliminatie bracket om te bepalen wie zich mag kronen tot de eerste ‘Wild Rift Benelux Champion’. De finale wordt live uitgezonden op Twitch via EsportsPrimeLOL. De volledige prijzenpot is als volgt:

  • Plaats 1: 500 euro
  • Plaats 2: 250 euro
  • Plaats 3/4: 125 euro
  • Plaats 3/4: 125 euro

League of Legends: Wild Rift
League of Legends: Wild Rift is een gratis mobiele variant van het immens populaire en wereldwijde fenomeen League of Legends. In deze MOBA kiest iedere speler een eigen Champion en nemen het in teams van vijf tegen elkaar op. Bezoek de officiële website voor meer informatie over League of Legends: Wild Rift. De game is gratis te downloaden in de Google Play StoreApp Store en Samsung Galaxy Store.