AGON by AOC zet samenwerking met Red Bull voort in 2023

Amsterdam, 21 april 2023 – AGON by AOC, een van ’s werelds toonaangevende merken voor gaming-monitoren* en IT-accessoires, en Red Bull slaan in 2023 opnieuw de handen ineen om de wereld van esports te veroveren. Sinds 2019 werken beide merken al samen en hebben ze ongekende successen geboekt. Beide merken zijn vastbesloten om de wereldwijde gaming-community van nog meer spanning en actie te voorzien.

Vorig jaar werden 519 esports-evenementen in 23 landen voorzien van 580 AGON by AOC gaming-monitoren. De esports-evenementen van Red Bull trokken in 2022 meer dan honderdduizend live toeschouwers, zowel fysiek als online. De livestreams behaalden 14.7 miljoen views, met maar liefst 432 miljoen bekeken minuten.

Om de deelnemers te voorzien van de best mogelijke prestaties op het gebied van hardware, werd er tijdens deze evenementen gebruikgemaakt van de gaming-monitoren uit de AOC GAMING, AGON en AGON PRO-series. De AGON PRO-serie beschikt over de meest hoogwaardige beeldschermen uit het portfolio van AGON by AOC en is gericht op esports-atleten & liefhebbers. Deze high-end gaming-monitoren zijn ontworpen in samenwerking met professionele esports-organisaties, waaronder het gerenommeerde G2 Esports-team. Deze schermen beschikken over een lage input lag, verversingssnelheden tot wel 360 Hz en bliksemsnelle reactietijden van slechts 0,5 ms.

In 2022 trokken onder andere de volgende drie gesponsorde esports-toernooien veel publiek:

  • Red Bull Campus Clutch – Dit wereldwijde Valorant-toernooi (exclusief voor universiteitsstudenten) vond in 50 landen en 300 universiteiten plaats. De beste teams van 400 evenementen gingen door naar de World Final op 13 – 16 december 2022. De finale vond plaats in het Pacaembu Stadion in São Paulo (Brazilië), waarbij het Canadese 07-team het opnam tegen Team Northwood uit de VS. Het laatstgenoemde team ging er met de Campus Clutch-titel en hoofdprijs van 20.000 euro vandoor.
  • Red Bull Flick – Een wereldwijde 2vs2 GS:GO-toernooireeks, waarin amateurduo’s het tegen andere amateurs of rechtstreeks uitgenodigde duo’s opnamen. Dit deden ze in de spelmodus “Hold the Spot” op aangepaste maps. De beste teams uit 13 landen gingen door naar de World Final in Kopenhagen (Denemarken), die zich op 19 en 20 november 2022 afspeelde. Alec ‘Puteli’ Koivanen en Juho ‘8Juho8’ Kankaanpää van het Finse team KUUsamo.gg werden uiteindelijk tot Red Bull Flick Invitational-kampioenen van 2022 gekroond en waren de winnaars van 20.000 euro.
  • Red Bull Solo Q – Dit amateur 1vs1 League of Legends-toernooi vond plaats in 18 landen. De World Final, die zich afspeelde van 14 tot en met 16 oktober 2022  in Manhattan (New York), werd uiteindelijk gewonnen door Ahilleas ‘SneakyLemon’ Natsis. De finale vindt dit jaar plaats in Londen, tijdens de Mid-Season Invitational (MSI) op 19 mei 2023. Daarvoor zijn de Solo Q-kwalificatiewedstrijden van dit jaar ook al in volle gang.

“Wij van AGON by AOC verheugen ons erop om onze samenwerking met Red Bull Esports voort te zetten,” aldus Anna Stefańczyk, Global Marketing Lead bij AOC. ”Dankzij onze wederzijdse inzet om de grenzen van competitief gamen te verleggen, hebben we onvergetelijke ervaringen kunnen creëren voor zowel deelnemers als fans. Met trots blijven we deze prestigieuze evenementen ondersteunen met de state-of-the-art-technologieën die we gebruiken in onze gaming-monitoren.”

In 2023 gaat de spanning en actie verder met onder andere de komende toernooien:

  • Red Bull Flick 2023 Finland x AGON by AOC – 22 april 2023 (zaterdag)
  • Red Bull Solo Q Denemarken x AGON by AOC – 29 april 2023 (zaterdag)
  • Red Bull Solo Q Argentinië x AGON by AOC – 6 mei 2023 (zaterdag)

Daarnaast blijven Red Bull en AGON by AOC ondersteuning bieden aan de Red Bull Kumite, een van de meest prestigieuze toernooien van fighting games. Met de spannende line-up van evenementen en high-end gaming-monitoren gaat de samenwerking tussen Red Bull en AGON by AOC in 2023 zeker voor nog meer opwinding en energie zorgen in de wereld van esports.

*DC Quarterly Gaming Tracker – Gaming Monitor 2022 Q4