ASUS kondigt dunste OLED-laptop ter wereld, nieuwe Vivobooks en samenwerking met BAPE aan

De Zenbook S 13 OLED voert de nieuwe Zenbook-line-up van ASUS aan en er zijn nieuwe Vivobooks aangekondigd. Alle nieuwe laptops bevatten een ASUS Lumina OLED-beeldscherm. Ook is er een samenwerking met streetwear-merk BAPE onthuld tijdens het virtuele Thincredible Launch Event.

  1. Nóg lichter en dunner: De dunste OLED-laptop ter wereld heeft een dikte van slechts 1 cm en weegt 1 kilogram. Deze laptop voert de line-up met nieuwe Zenbooks aan.
  2. Nieuwe Zenbooks en Vivobooks: Naast de volgende generatie Zenbooks heeft ASUS nieuwe Vivobook-modellen onthuld: de Vivobook S 14 OLED (K5404) en Vivobook S 15 OLED (K5504).
  3. Intel® Evo™: ASUS werkt samen met Intel om laptops te ontwikkelen die prestaties van topniveau leveren. De aangekondigde laptops zijn Intel EVO gecertificeerd en voldoen daarmee aan de strenge eisen van dit keurmerk.
  4. Minder impact op onze leefomgeving: Gerecyclede materialen en verantwoorde productie maken minimale impact op onze leefomgeving. De Zenbook S 13 OLED (UX5304) is tevens één van de meest duurzame modellen binnen ASUS’ line-up voor consumenten.
  5. Samenwerking met BAPE: ASUS en het luxe Japanse kledingmerk A Bathing Ape® hebben de speciale Vivobook S15 OLED BAPE Edition ontwikkeld, inclusief verschillende accessoires.*

Amsterdam, 21 april 2023 – ASUS heeft vandaag verschillende nieuwe Zenbook- en Vivobook-laptops aangekondigd tijdens zijn virtuele Thincredible-event. De nieuwe Zenbook-line-up wordt geleid door de Zenbook S 13 OLED (UX5304): de lichtste ultraportable OLED-laptop ter wereld[i] en bestaat daarnaast uit de Zenbook 14X OLED (UX3404) en Zenbook 14 Flip OLED (UP3404).

Naast meerdere Zenbooks zijn er twee modellen aan ASUS’ Vivobook-aanbod toegevoegd: de Vivobook S 14 OLED (K5405) en Vivobook S 15 OLED (K5504). Alle aangekondigde laptops hebben in ieder geval het volgende gemeen: ze maken allemaal gebruik van een ASUS Lumina OLED-beeldscherm, ASUS IceCool-technologie en duurzame designs.

Tot slot is er tijdens het event een samenwerking met het wereldberoemde Japanse kledingmerk BAPE gepresenteerd in de vorm van een speciale Vivobook S15 OLED BAPE Edition en bijbehorende accessoires.*

Over de nieuwe ASUS Zenbooks
De Zenbook S13 OLED is slechts 1 cm[ii] dun en weegt maar 1 kilogram[iii]. Deze Intel Evo-gecertificeerde laptop combineert performance, batterijduur en duurzaamheid met het nieuwe ASUS Lumina OLED-beeldscherm. Verwacht daarnaast een compacte behuizing, meer dan voldoende I/O-poorten en een 63 Wh-batterij die het een hele dag volhoudt. Verder bestaat de nieuwe Zenbook-line-up uit de nieuwe Zenbook 14X OLED (UX3404) en de Zenbook 14 Flip OLED (UP3404).

Over de nieuwe ASUS Vivobooks
ASUS heeft tijdens de presentatie de nieuwe Vivobook S 14 OLED (K5405) en Vivobook S 15 OLED (K5504) onthuld. Deze stijlvolle, lichtgewicht laptops mixen performance, ASUS Lumina OLED-beeldschermen en unieke designs met Intel Evo-certificatie. Ze beschikken over (maximaal) een 13th Gen Intel Core i9-13900H CPU, 2.8K 120 Hz ASUS Lumina OLED-beeldscherm en een accu van maar liefst 75 Wh. Daarnaast kan de Vivobook S 15 OLED worden aangeschaft met optionele Intel Arc™ discrete graphics. De laptops zijn gecertificeerd voor duurzaamheid van militair niveau en zijn ontworpen met een 180°-scharnier dat verschillende gebruikersscenario’s mogelijk maakt.

*De bundel, bestaande uit de Vivobook S15 OLED BAPE Edition en bijbehorende accessoires, wordt later dit jaar in gelimiteerde oplage uitgebracht en zal niet in de Benelux worden verkocht.

[i] Volgens algehele laptopdikte, vanaf 20 februari 2023, gebaseerd op een interne marktanalyse van ASUS. De Zenbook S 13 OLED (UX5304) is vergeleken met concurrerende producten binnen zijn klasse (laptops met een OLED-beeldscherm van 13.3-inch diagonaal), onder andere van Acer, Apple, HP, Huawei, Lenovo, Microsoft en Samsung.
[ii] Afmetingen: 296.2 x 216.3 x 10.9 mm; dikte kan variëren op basis van specificaties
[iii] Gewicht kan variëren op basis van specificaties