World of Warships introduceert onderzeeërs en mogelijkheid om Nederlands schip te bouwen in aankomende update

  • Onderzeeërs voor de eerste keer beschikbaar
  • Nederlands Marinemuseum op bezoek in speciale livestream van World of Warships
  • Bouw de Nederlandse kruiser ‘De Zeven Provinciën’ in de haven van Rotterdam
  • Unieke anime-crossover met Legend of the Galactic Heroes: Die Neue These
  • De iconische USS Misouri keert terug

Maandag 9 augustus 2021 – Wargaming heeft meer informatie vrijgegeven over de aankomende update voor World of Warships, ‘s werelds grootste MMO met maritieme oorlogsvoering. Update 0.10.7 introduceert voor het eerst onderzeeërs in Ranked Battles en voegt meer Nederlandse content toe. Het bevat het Nederlandse schip De Zeven Provinciën, de langverwachte terugkeer van de USS Missouri en een unieke samenwerking met de Japanse anime-serie Legend of Galactic Heroes: Die Neue These. Ook werkt de ontwikkelaar samen met het Marinemuseum uit Den Helder voor een speciale livestream op 12 augustus.

Onderzeeërs in Ranked
Onderzeeërs hebben het gezicht van de echte oorlogsvoering in de 20e eeuw compleet veranderd en gaan dat nu weer doen in World of Warships. Spelers kunnen een hele nieuwe wereld onder de oppervlakte ervaren door controle te nemen over dodelijke onderzeeërs. Deze stealthy vaartuigen zijn voor de eerste keer speelbaar en brengen een geheel nieuw tactisch element naar de game. Spelers kunnen naar vier afzonderlijke duikniveaus en aan de slag met akoestische, doelzoekende torpedo’s, ondersteund door sonar ping.

Sommige slagschepen zijn uitgerust met anti-onderzeebootverdedigingsvliegtuigen waarmee ze onderzeeërs uit het water kunnen schieten. Torpedojagers en sommige lichte kruisers kunnen dieptebommen uitsturen om de onderzeeërs aan te pakken. Spelers kunnen deze nieuwe klasse uittesten in meer ontspannen coöpgevechten of in het aankomende seizoen van Ranked Battles.

Marinemuseum te gast bij Wargaming
Conservator Leon Homburg van het Marinemuseum en Sergeant Technische Dienst (SGTTD) Dik van Zanen van de Koninklijke Marine zijn op donderdag 12 augustus aanwezig in een speciale livestream op het officiële Twitch-kanaal van World of Warships. Zowel Leon Homburg als Dik van Zanen zijn zelf World of Warships-spelers en gaan live vragen beantwoorden over de onlangs toegevoegde kruisers in een Q&A. Verder gaat de livestream in op het leven van Michiel de Ruyter, één van de bekendste zeehelden van Nederland en recentelijk toegevoegd aan de game, en het unieke ontsnappingsverhaal van Hr. Ms. Abraham Crijnssen tijdens de Tweede Wereld Oorlog. De stream start aanstaande donderdag om 17:00 CEST.

Nederlandse kruiser ‘De Zeven Provinciën’
De Early Access voor de Nederlandse kruisers gaat verder in update 0.10.7. Spelers krijgen de mogelijkheid om het Tier VII-schip De Zeven Provinciën te bouwen in de nieuwe Dockyard Rotterdam via 24 scheepsbouwfases. Daarnaast biedt het speciale evenement ‘Dutch Cruisers: Part 2” beloningen in de vorm van een herdenkingsvlag en Klaas Jenssen, een Nederlandse commandant met verbeterde vaardigheden. Spelers krijgen toegang tot de beloningen wanneer een keten van gevechtsmissies is voltooid.

Legend of the Galactic Heroes: Die Neue These
Deze update betekent ook de eerste samenwerking met de Japanse anime-serie gebaseerd op de gelijknamige sciencefictionromans “Legend of the Galactic Heroes: Die Neue These”©. Spelers zijn in staat om hun vloot te leiden met de commandanten Reinhard von Lohengramm van de Galactic Empire, Yang Wen-li van de Free Planets Alliance en meer. Spelers kunnen dankzij nieuwe camouflages nu ook een kant kiezen door hun schip in de kleuren van de Galactic Empire of Free Planets Alliance te hullen. Meer details worden binnenkort bekendgemaakt.

De terugkeer van de Missouri
Met deze update is het iconische schip de USS Misouri beschikbaar in ruil voor Doubloons. Het schip zit op een gelijk economisch niveau met andere Premium Tier XI-schepen.