WILD HEARTS™, de AAA-hunting game van EA Originals en KOEI TECMO, is nu verkrijgbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc

Zie hier hoe spelers afreizen naar een fantasie-versie van feodaal Japan, ingenieuze mechanische systemen beheersen en jagen op reusachtige beesten die met hun omgeving zijn vergroeid

Gratis content-updates, waaronder nieuwe beesten, zijn vanaf maart beschikbaar

Vrijdag 17 februari 2023 – EA Originals en KOEI TECMO hebben vandaag WILD HEARTS™ uitgebracht voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc via de EA app, Steam en Epic Game Store. WILD HEARTS is een nieuw soort jachtspel dat spelers meevoert op een episch avontuur in Azuma, een fantasie-versie van feodaal Japan. Met behulp van ingenieuze mechanische systemen die bekend staan als Karakuri, moeten spelers het opnemen tegen reusachtige beesten die met hun omgeving zijn vergroeid. Deze zogeheten Kemono teisteren Azuma en vormen een groot gevaar voor burgers.

“Met WILD HEARTS is het altijd onze bedoeling geweest om een hunting game te creëren die een gloednieuwe en innovatieve ervaring biedt aan spelers in een prachtige en fantastische omgeving,” aldus Yosuke Hayashi, Executive Vice President van KOEI TECMO GAMES Co, Ltd. “De vrijheid en flexibiliteit van het unieke Karakuri-systeem, de combinatie met de angstaanjagende Kemono en de mogelijkheid om samen met vrienden online te jagen in coöp, zorgen voor een geheel nieuwe gevechtservaring. Deze ervaring spoort spelers aan om creatief te zijn en de regie in eigen handen te nemen. We zijn erg benieuwd hoe de spelers alle mogelijkheden gaan verkennen.”

“Samen met het Omega Force-team van KOEI TECMO zijn we trots om de levendige fantasiewereld van WILD HEARTS aan onze EA Originals-reeks te kunnen toevoegen,’’ aldus Stuart Lang, Vice President, Global Brand bij Electronic Arts. “Omega Force heeft de lat voor hunting games hoger gelegd en de bijbehorende AAA-ervaring opnieuw uitgevonden voor een nieuwe generatie spelers.”

Van Amaterasu: de zongebakerde havik tot Kingtusk: het enorme everzwijn en Golden Tempest: de indrukwekkende windtijger, deze reusachtige beesten gebruiken de kracht van de natuur om de omgeving naar hun hand te zetten. Na een vreselijke strijd tegen de winterwolf Deathstalker beschikken spelers over een eeuwenoude Karakuri-technologie. Hiermee worden ze gedwongen om het evenwicht in de regio te herstellen. Met deze technologie kunnen spelers ingenieuze mechanische systemen creëren die de omgeving transformeert in een jachtterrein dat ideaal is om de reusachtige Kemono uit te schakelen.

Spelers moeten de Karakuri-systemen van WILD HEARTS leren beheersen. Of het nu gaat om het bouwen van een basiskrat, het leren van Fusion Karakuri om aanvallen van de Kemono tegen te gaan of het bouwen van Dragon Karakuri om kracht uit het land te putten. Spelers kunnen zelf bepalen hoe zij elk type Karakuri gebruiken om hun gevechtscapaciteiten te verbeteren.

In WILD HEARTS reizen spelers door Azuma als eenzame wolf of vormen ze roedels met maximaal twee vrienden dankzij de coöp- en crossplay-features van de game op alle platformen. Spelers kunnen hun gevechtsplannen uitbreiden en speciale missies aannemen, terwijl ze in roedels jagen, zich aansluiten bij andere jagers in de wereld of het alleen tegen Kemono opnemen.

De jacht is pas net begonnen! WILD HEARTS-spelers kunnen vanaf volgende maand uitkijken naar een reeks content-updates zonder additionele kosten. De update van maart introduceert de Deeply Volatile Hellfire Laharback en Grim Stalker Wolf. De laatstgenoemde is verwant aan de angstaanjagende Deathstalker. Tevens worden er nieuwe quests, pantser- en wapenvarianten, talismannen, emotes, chatstempels en meer toegevoegd aan de game. Houd het nieuws in de gaten voor meer informatie over toekomstige WILD HEARTS-content.

De Standard Edition van WILD HEARTS is nu verkrijgbaar voor PlayStation 5 en Xbox Series X|S tegen een adviesprijs van € 79,99 en pc via de EA app, Steam en Epic Game Store tegen een adviesprijs van € 69,99. De game bevat voice-overs in het Engels, Japans, Frans, Italiaans, Duits en Spaans.

EA Play-leden* kunnen tot wel tien uur meedoen aan de jacht in WILD HEARTS en vechten tegen machtige Kemono, terwijl ze tot aan de poorten van Minato spelen. EA Play Pro-leden hebben nu onbeperkt toegang tot de Karakuri Deluxe Edition**, met twee cosmetische pantsersets (Karakuri Samurai en Karakuri Ninja), een decoratieve Tsukumo Lantern, diverse kaartstempels en drie verschillende emotes, waaronder de Fighting SpiritGrovel en Conch.

Bezoek de officiële website voor meer informatie of volg WILD HEARTS op TwitterYouTube en Instagram om op de hoogte te blijven van de nieuwste updates.

*Er gelden bepaalde voorwaarden, beperkingen en uitsluitingen. Zie tos.ea.com/legalapp/eaplay/US/en/PC/ voor meer informatie.
**Er gelden speciale voorwaarden en beperkingen. Zie https://www.ea.com/games/wild-hearts/wild-hearts/disclaimers voor meer informatie.