UEFA Futsal EURO 2022

Vic Hermans en John de Bever voltrekken officiële loting UEFA Futsal EURO 2022

Zeist, 11 oktober 2021 – Twee van Nederlands grootste Futsal-spelers, Vic Hermans en John de Bever verzorgen op 18 oktober de trekking voor de loting van UEFA Futsal EURO 2022.

Vic Hermans speelde 45 interlands voor Oranje en was van 2001 tot 2009 bondscoach. Op het WK in 1989 in Nederland behaalde hij met Nederland een zilveren medaille en werd verkozen tot beste speler van het toernooi. Ook John de Bever, die nog wekelijks in de zaal te vinden is en goed voor 18 goals in 28 Interlands kijkt uit naar het EK.

De loting wordt gehost door Soufiane Touzani en Rocky Hehakaija. Zij verwelkomen naast de drie Futsal-legendes ook de kinderburgemeesters Dominic van Amsterdam en Samuel van Groningen. Schrijver Frank Heinen blikt met een live performance vooruit op het toernooi. De loting is op maandag 18 oktober vanaf 18:00 uur live te volgen via uefa.com/futsaleuro of NOS.nl en via de app. De ploeg van bondscoach Max Tjaden weet dan met welke landen het gaat strijden om een plek in de kwartfinale en uiteindelijk om de Europese titel.

100 DAGEN TOT DE START VAN HET EK

Het grote aftellen naar UEFA Futsal EURO 2022 is begonnen. Nog honderd dagen te gaan en dan barst de 11e editie van het Europees kampioenschap Futsal los in Amsterdam (Ziggo Dome) en Groningen (MartiniPlaza). UEFA Futsal EURO 2022 gaat van start op woensdag 19 januari. Zondag 6 februari vindt de finale plaats en wordt bekend wie zich de komende vier jaar Europees kampioen mag noemen. De kaartverkoop voor alle wedstrijden start een dag na de loting op 19 oktober. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 10,-.