Voel de adrenaline van de Formula 1® als nooit tevoren in VR-modus EA SPORTS F1®22 voor PC

Een eerste blik op in-game VR-gameplay met een hoofdrol voor Aston Martin’s Lance Stroll: https://www.youtube.com/watch?v=mNoPpmWpgAs

Redwood City, Californië, 17 juni 2022 – Vandaag delen Codemasters® en Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) voor de allereerste keer in-game gameplaybeelden van EA SPORTS F1® 22 in VR, in aanloop naar de FORMULA 1 AWS GRAND PRIX DU CANADA 2022 dat dit weekend plaatsvindt. In de video is een hoofdrol weggelegd voor de lokale held Lance Stroll in zijn Aston Martin AMR22 en de gameplay focust zich op het claustrofobische gevoel vanuit de cockpit. Spelers gaan de adrenaline die racen met zich meebrengt ervaren zoals nooit tevoren op het 4.361 kilometer lange Circuit Gilles-Villeneuve in Montreal. Virtual reality is exclusief beschikbaar voor de PC-versie van de game en is één van de vele innovaties die spelers kunnen verwachten als F1® 22 wordt uitgebracht op 1 juli. Tevens verschijnt F1® 22 voor PlayStation®5, Xbox Series X|S, PlayStation®4 en Xbox One.

“VR in F1 22 voor PC brengt een revolutie teweeg en tilt het raceweekend naar een volledig nieuw niveau”, zei Lee Mather, F1® Senior Creative Director bij Codemasters. “Van het beklemmende gevoel in de cockpit tot de intensiteit van 20 racemonsters die versnellen naar de eerste bocht wanneer de lichten uitgaan: dichter bij de Formula 1 ga je niet komen als je niet daadwerkelijk op het circuit zelf bent.”

Virtual reality is beschikbaar voor F1®, F2™ en in supercars als onderdeel van F1® Life. Zo krijgen spelers een compleet nieuw perspectief op het raceweekend. Dit begint al in de garage, waar spelers nauwkeurig kunnen zien hoe het team zich inspant om hen klaar te maken voor de race. Spelers kunnen daarnaast genieten van alle kleine details in de omgeving en dankzij VR kunnen zij de hoge intensiteit en snelheid van het racen nóg levensechter ervaren, terwijl ze strijden voor de felbegeerde koppositie. Om het gevoel van realisme compleet te maken zijn de physics en besturing geactualiseerd naar de maatstaven van de revolutionaire auto’s die dit seizoen over het circuit scheuren.

F1® 22 wordt op 1 juli 2022 uitgebracht voor PlayStation®5, Xbox Series X|S, PlayStation®4, Xbox One en PC via Origin en Steam. Spelers kunnen de digital-only F1® 22 Champions Edition pre-orderen voor additionele content en drie dagen eerder toegang tot de volledige game*.

Voor nieuws over F1® 22 ga je naar de Formula 1-gamewebsite of volg je de sociale kanalen op InstagramTwitterTikTok en YouTube.

*Voorwaarden en restricties van toepassing. Bekijk https://www.ea.com/en-gb/games/f1/f1-22/game-offer-and-disclaimers voor de details.