Vierde én grootste editie van The Dutch Stream Awards aangekondigd

De beste stream-professionals en opkomende stream-talenten van Nederland nemen het tegen elkaar op

Presentatie in handen van SLAM FM DJ Daniël Lippens en internetsensatie Rick Broers

Amsterdam, 11 oktober 2022 – Blammo heeft vandaag, samen met Logitech G, Logitech for Creators en Streamlabs, de vierde en tevens grootste editie van The Dutch Stream Awards (DSA) aangekondigd. De DSA honoreert elk jaar streamers die volgens publiek en vakjury de beste livestream-producties maken. Vrijdag 21 oktober start de eerste stemronde. De uitreiking van de DSA wordt op vrijdag 2 december live uitgezonden op het streamplatform Twitch.

De show wordt dit jaar gepresenteerd door SLAM FM DJ Daniël Lippens en internetsensatie Rick Broers. “Ik ben enthousiast en hoop vanuit mijn positie als streamer die altijd wel een mening klaar heeft liggen een waardevolle toevoeging te zijn voor de presentatie van dit evenement dat zich met zowel grote als kleine streamers bezighoudt”, aldus Rick Broers. “Een kleine bonus is dat ik als drievoudig winnaar hierdoor niet meer mee mag doen en dit jaar dus ook niet kan verliezen!”

De DSA blijft groeien. Vorig jaar keken er meer dan driekwart miljoen mensen via Twitch en social media naar de verkiezingen. Dit gebeurde via het officiële DSA-kanaal en meer dan 170 Twitch-kanalen die de uitreiking uitzonden. Er deden ook ruim 400 meer streamers mee dan in 2020 (180 streamers in totaal), wat wederom aangeeft hoe groot en populair streaming als vorm van entertainment is geworden. Dit jaar bestaat de DSA uit twee stemrondes en twee liveshows, waarin de nominaties en winnaars van de felbegeerde awards worden bekendgemaakt. Nieuw zijn de challenges waarin genomineerde talenten in de maand november kunnen laten zien hoe goed ze zijn en zo extra bekendheid voor hun kanaal kunnen winnen.

“Toen we vier jaar terug met de DSA begonnen, hadden we niet durven dromen dat de verkiezing zo massaal omarmd zou worden door de community”, zegt Koos Mooten, Communications Manager bij Blammo Media. “De kijkcijfers stijgen elk jaar en het aantal streamers dat meedoet, groeit hard. Het feit dat dit jaar twee van de grootste streamers in ons land de show willen presenteren, zegt alles over het succes.”

Na de eerste stemronde, die op vrijdag 21 oktober start, worden de nominaties bepaald. De genomineerden worden op vrijdag 4 november bekendgemaakt. De tweede en laatste stemronde start op maandag 7 november en deze ronde bepaalt de winnaars. De stream waarin de awards worden uitgereikt, vindt plaats op vrijdag 2 december. Er worden in totaal tien awards uitgereikt:

  • Beste Mannelijke Streamer (publiek en vakjury)
  • Beste Vrouwelijke Streamer (publiek en vakjury)
  • Beste Stream Overall (publiek en vakjury)
  • Beste Non Gaming Stream (publiek)
  • Beste esports Stream (publiek)
  • Beste Talent (50% publiek / 50% vakjury)
  • Beste Productie (vakjury)

Beste Talent
Ook dit jaar wil de DSA opkomende streamtalenten een kans geven om door te breken naar de top. In samenwerking met Logitech G en Logitech for Creators wordt er een compleet traject opgezet rond de verkiezing van de ‘Best Talent’ award. Talenten kunnen professionele streamapparatuur, zendtijd op bekende kanalen en advies van professionals winnen. Bij de finale wordt de winnaar niet alleen bepaald op basis van het aantal stemmen, maar voor 50% ook op basis van een juryrapport, zodat ook talenten die nog een klein publiek hebben kans maken op de felbegeerde prijs.

De inschrijvingen voor deelname aan de Best Talent Award starten op maandag 17 oktober.

Beste Productie
De meest begeerde award onder professionele streamers is die voor de Beste Productie. Deze award beloont immers de streamer die volgens kenners de best geproduceerde streams heeft verzorgd. Een onafhankelijke jury, bestaande uit diverse professionals uit de film-, stream- en gamesindustrie, beoordeelt de streamers op onder andere de kwaliteit van video, audio, stream-integraties, splash screens en chatbots.

Voor meer informatie en om op de hoogte te blijven van de verkiezingen, bezoek je de officiële website of volg je de DSA op Twitter.