VIER DE 25E VERJAARDAG VAN DEZE KLASSIEKE RTS FRANCHISE MET DE COMMAND & CONQUER REMASTERED COLLECTION OP ORIGIN EN STEAM VANAF 5 JUNI

De Remastered Collection, die is ontwikkeld met behulp van de C&C-community, tovert 4K graphics op je scherm, heeft een volledig opnieuw ontwikkelde multiplayer, verbeterde UI, de volledig geremasterde legendarische soundtrack van Frank Klepacki en nog veel meer

Pre-order de Collector’s Editions bij Limited Run Games, met exclusieve collectables van Command & Conquer en Red Alert

REDWOOD CITY, Calif. – 10 maart 2020 – Welkom terug, commandanten! Ter ere van de 25e verjaardag van Command & Conquer kondigde Electronic Arts (NASDAQ:EA) vandaag de Command & Conquer Remastered Collection aan, een verzameling van de legendarische realtime strategiegames (RTS) waar een hele generatie mee is opgegroeid. De collectie is vanaf 5 juni wereldwijd verkrijgbaar voor PC via Origin™ en Steam, en als onderdeel van het Origin Access Premier-abonnement. De collectie bestaat uit Command & Conquer: Tiberian Dawn, Command & Conquer: Red Alert plus de drie uitbreidingspakketten – Covert Ops, Counterstrike en The Aftermath . Command & Conquer Remastered Collection is een passieproject van EA en verschillende leden van het oorspronkelijke Westwood Studios-team bij Petroglyph.

De Command & Conquer Remastered Collection wordt ontwikkeld samen met de C&C-community, waar het project al in oktober 2018 werd aangekondigd om de community te peilen voor aanvang van de ontwikkeling. Al vanaf het aller begin is er een actieve communityraad bij het project betrokken, die 24/7 toegang heeft tot het ontwikkelingsteam. De titel bevat volledig nieuwe graphics met ondersteuning voor 4K-resolutie en een soundtrack van meer dan zeven uur, geremasterd door de oorspronkelijke componist, Frank Klepacki. De community heeft geholpen om de verbeteringen aan de game vorm te geven via veelgevraagde functies als een verbeterde UI, bijgewerkte besturing en een mapeditor waarmee fans hun creaties kunnen laten zien. De multiplayer is helemaal opnieuw opgebouwd, voor ondersteuning een van moderne online ervaring, met aangepaste spellen, snelle 1-tegen-1-gevechten, matchmaking op basis van Elo-rating, klassementen, herhalingen en nog veel meer.

“Ons team werkt al vanaf het begin hand in hand met de C&C-community en we hopen dat deze transparante dialoog ervoor zal zorgen dat de Command & Conquer Remastered Collection een liefdesbrief aan onze fans wordt,” aldus Jim Vessella, Lead Producer bij EA. “We nemen de klassieke gameplay die het begin was van een nieuw tijdperk voor het RTS-genre en voegen de functies toe die fans het liefst wilden zien, zoals Skirmish-modus voor Tiberian Dawn, verbeteringen aan de gebruiksvriendelijkheid en volledige Steam-integratie met UGC-ondersteuning. Ikzelf ben al een C&C-fan sinds mijn twaalfde, in 1995. Dat ik de kans kreeg om met de oorspronkelijke mensen van Westwood Studios te kunnen werken bij Petroglyph was een droom die uitkwam.”

Pre-orders voor de digitale editie en de fysieke Collector’s Editions van Command & Conquer Remastered Collection zijn nu mogelijk. Ga hiervoor naar de Command and Conquer -website. Als je pre-ordert, krijg je:

  • Command & Conquer Remastered Collection (digitaal) – $19,99 USD – Alleen verkraagbaar op Origin en Steam, en deze bevat de geremasterde versies van Tiberian Dawn en Red Alert, plus alle drie de uitbreidingspakketten (Covert Operations, Counterstrike en The Aftermath) en heel veel extra functies en verbeteringen.
  • Special Edition (fysiek) – $59.99 USD – Alleen verkrijgbaar bij Limited Run Games. Deze editie wordt geleverd in een grote tweedelige doos met reliëfdruk en bevat een code voor digitale download via Steam, een 16 GB USB-stick in de vorm van een Tiberium-kristal met daarop de geremasterde originele soundtrack (119 nummers, meer dan 7 uur muziek, inclusief het album “Frank Klepecki and the Tiberian Sons: Celebrating 25 Years of Command & Conquer”), een tweezijdige poster van 45 x 60 cm, vier factiepins, afdrukken van de tech tree (een voor elke factie) en een vel met factiestickers.
  • 25th Anniversary Edition (fysiek) – $149.99 USD – Alleen verkrijgbaar bij Limited Run Games. Deze editie bevat alles uit de Special Edition, plus een prachtige, stevige doos met foliereliëfdruk, de geremasterde originele soundtrack op zes cd’s, gesigneerd door Frank Klepacki, een artbook van meer dan 100 pagina’s, vier factieëmblemen, omkeerbare beanie, metalen replica van de mammoth tank en beschilderde pvc-replica’s met licht en geluid van de tesla coil en obelisk.

De Command & Conquer-serie legde de basis voor de kerngameplay van het RTS-genre toen Command & Conquer: Tiberium Dawn uitgebracht werd in 1995. De wereld maakte kennis met het innovatieve factiesysteem met asymmetrische eenheden en technologieboom, wat een zeer strategische ervaring opleverde. Behalve op het gebied van gameplay was de serie ook grensverleggend in de manier waarop het verhaal verteld werd, met de unieke en lichtzinnige full-motion video (FMV) tussenfilmpjes. Hierdoor ontstond een van de meest herkenbare schurken uit de gamegeschiedenis: Kane, de megalomane leider van The Brotherhood of Nod. In Command & Conquer: Tiberian Dawn is de Aarde overstroomd met Tiberium. De GDI (Global Defense Initiative) probeert het materiaal te bedwingen, terwijl The Brotherhood of Nod de kracht juist wil gebruiken, wat tot een totale oorlog tussen de facties leidt. Command & Conquer: Red Alert vindt plaats in een alternatief universum waar de Sovjet-Unie oorlog voert tegen de geallieerden in een leuke, spectaculaire, tactische RTS-game.

De Command & Conquer Remastered Collection wordt ontwikkeld door Petroglyph, Lemon Sky Studios en EA, met behulp van enkele van de oorspronkelijke leden van het team van Westwood Studios bij Petroglyph. De game zal verkrijgbaar zijn voor PC via Origin en Steam vanaf 5 juni. Origin Access Premier-abonnees krijgen ook volledige toegang tot de Command & Conquer Remastered Collection op PC vanaf 5 juni en zolang ze geabonneerd blijven. Voor meer informatie over de Command & Conquer Remastered Collection en om op de hoogte te blijven met updates voor de community, ga je naar: https://www.commandandconquer.com.