Vertigo 6 genomineerd voor vijf prestigieuze awards

Arnhem, 6 april 2018 – Arnhems PR-bureau Vertigo 6 is door naar de finale van meerdere prestigieuze PR- en marketing awards. Het bureau maakt kans op een Cross Media Award, twee SAN Accenten én op de New Kids on the Block Award; de prijs voor het beste jonge bureau.

SAN Accent 
De SAN Accenten worden uitgereikt aan de beste marketingcommunicatie cases van het jaar. Dit jaar werden er maar liefst 292 cases ingezonden en Vertigo 6 maakt kans op een hoofdprijs in de categorie “Best Smart Idea” en in de categorie “Vrije tijd” met de Ziggo eBattle F1 case. Op 31 mei worden, tijdens een feestelijke avond, de bekroonde campagnes bekendgemaakt en de SAN Accenten uitgereikt.

New Kids on the Block finalisten
Vertigo 6 is ook door naar de shortlist van de SAN New Kids on the Block awards: de award voor het beste jonge (niet ouder dan 3 jaar) marketing & PR bureau van Nederland. 30 bureaus deden mee en na een publiekspoll heeft een deskundige jury de deelnemerslijst teruggebracht naar 6 finalisten. De finalisten presenteren zich op 8 mei 2018 voor de hoofdjury en de SAN Vakjury. De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de uitreiking SAN Accenten op donderdag 31 mei a.s. in Studio 21 te Hilversum.

Cross Media Award – beste event
Naast de SAN Accenten en New Kids on the Block Awards, komt Vertigo 6 in aanmerking voor een Cross Media Award, in de categorie beste event, vanwege haar inzet voor de lancering van EA SPORTS FIFA18. Voor de lancering van FIFA 18 opende Vertigo 6 in samenwerking met o.a. Eredivisie, AFC Ajax, Adidas, Sony, MediaMarkt en Voetbalzone voor elf dagen een pop-upstore in de stationshal van Utrecht CS: de FIFA18 Xperience. Door de inzet van muzikanten, BN’ers en topsporters haalde het evenement bijna alle grote TV-zenders, radioshows en kranten. Dit leidde er uiteindelijk mede toe dat FIFA18 de best verkochte game van het jaar werd.

We zijn ontzettend trots en vereerd dat wij genomineerd zijn voor deze prestigieuze marketingprijzen en dat we tussen zulke mooie merken staan,’ zegt Mike hendrixen, oprichter van Vertigo 6. ‘De SAN Accenten en Cross Media Awards zijn prestigieuze en gerenommeerde awards en een prachtige externe waardering van ons werk. Het winnen van een award zou de kers op de taart zijn voor deze succesvolle campagnes en voor ons zelf als bureau.’

Vertigo 6 is gevestigd aan de Zijpendaalseweg in Arnhem en specialiseert zich op het gebied van entertainment, tech en lifestyle met klanten als Electronic Arts, ASUS, Ziggo, Sixt, Pokémon en Jagex. De FIFA lancering was afgelopen najaar ook genomineerd voor een European Excellence Award.