Vertigo 6 genomineerd voor gerenommeerde Europese PR Award

Lancering van EA SPORTS FIFA 17 kanshebber voor prestigieuze “European Excellence Award”

6 november 2017 – Arnhems marketingbureau Vertigo 6 is genomineerd voor een European Excellence Award in de categorie “Beste PR-lancering Benelux”. De European Excellence Awards worden uitgereikt aan de beste PR cases van het jaar. Vertigo 6 komt in aanmerking vanwege haar inzet voor de lancering van EA SPORTS FIFA 17. Andere Nederlandse genomineerden zijn o.a. Bol.com, SIRE en Unilever.

Voor de lancering van FIFA 17 opende Vertigo 6 in samenwerking met o.a. Eredivisie, AFC Ajax, Adidas, Microsoft, bol.com en Voetbalzone voor elf dagen een pop-upstore in de Kalverstraat te Amsterdam: de FIFA 17 Xperience. De FIFA 17 Xperience trok in 11 dagen ruim 30.000 bezoekers. Elke dag werden er activiteiten georganiseerd, zoals FIFA 17-toernooien voor profvoetballers. In samenwerking met Voetbalzone werden meer dan tien livestreams uitgezonden, die ruim een half miljoen mensen bereikten via Facebook. Door de inzet van influencers werd de hashtag #FIFA17XP trending en gezien door meer dan twee miljoen mensen via social media. Bovendien haalde het evenement bijna alle grote TV-zenders, radioshows en kranten. Dit leidde er uiteindelijk mede toe dat FIFA 17 de best verkochte game van het jaar werd.

‘Ik voel mij zeer vereerd dat wij genomineerd zijn voor deze prestigieuze marketingprijs en tussen zulke grote en mooie namen te staan,’ zegt Raoul van Wijk, mede-eigenaar van Vertigo 6. ‘De European Excellence Awards zijn een prestigieuze en gerenommeerde internationale Award. Het winnen van de European Excellence Award zou de kers op de taart zijn voor de succesvolle lancering van FIFA 17.’

Vertigo 6 is gevestigd in Arnhem en specialiseert zich op het gebied van entertainment, tech en lifestyle met klanten als Electronic Arts, Bandai Namco, ASUS, Ziggo, Sixt en Jagex. De FIFA 17 lancering was dit jaar ook genomineerd voor een Cross Media Award en het bureau stond recentelijk op de shortlist voor de SAN New Kids on the Block Award, een prijs die wordt uitgereikt aan het beste, nieuwe Marketing- en PR-bureau van Nederland.

De European Excellence Awards worden op 30 november uitgereikt tijdens een grote finaleshow in Hamburg. Meer informatie over de awards: https://eu-pr.excellence-awards.com/