Vertigo 6 bedenkt creatief concept voor lancering van Sixt in New York

Guerrillastunt van Nederlandse bodem groot succes in Amerika

Arnhem, 16 augustus 2018 – Sixt Rent-a-Car, de wereldwijde mobiliteitsprovider met meer dan 2200 locaties in meer dan 100 landen, opende afgelopen week haar eerste vestiging in New York City. Om deze feestelijke opening niet onopgemerkt voorbij te laten gaan bedacht het marketing- en PR-bureau Vertigo 6 uit Arnhem een guerrillastunt. Sixt toverde de beroemde Sixth Avenue in New York om tot Sixt Avenue.

Sixt Avenue
Marketing Director van Vertigo 6, Mike Hendrixen: “Sixt USA daagde ons uit om een concept te ontwikkelen om hen op de ludieke Sixt-wijze te introduceren in New York. Dit resulteerde in de succesvolle guerrillastunt op Sixth Avenue.” In samenwerking met Massive Media werd de befaamde Sixth Avenue voor een dag omgedoopt tot Sixt Avenue. Straatnaamborden kleurden voor een dag oranje en trok er een opvallende parade van luxe Sixt-Cadillacs door iconische straat. Bovendien verraste Sixt nietsvermoedende voorbijgangers met goodies en kortingen.

Van Arnhem naar New York
Vertigo 6 bedacht dit concept om Sixt op de kaart te zetten in New York. “Het is echt onwerkelijk dat het creatieve concept dat wij in Arnhem hebben ontwikkeld daadwerkelijk is uitgevoerd in New York” zegt Mike Hendrixen. Maarten Ordelman, Head of Marketing bij Sixt USA, is blij met het resultaat: “We wisten dat Vertigo 6 het juiste bureau was om deze klus te klaren. We werken nu al 5 jaar met hen en ze weten ons elke keer weer te verrassen met hun creatieve ideeën.” Naast de succesvolle guerrillastunt realiseerde Vertigo 6 in samenwerking met Swigle interactive ook de nieuwe perswebsite voor Sixt USA.

Nieuwe locatie
De nieuwe locatie van Sixt bevindt zich op 20 Morris Street, New York, NY 10006 in Battery Park en via een nieuwe samenwerking met Cadillac biedt New York een exclusieve selectie van de nieuwste Cadillac-voertuigen, waaronder de ATS, CTS XTS, CT6, CTS- V sedans, en de XT5 en Escalade SUV’s, met binnenkort de XT4.

Beschikbare foto’s en video’s
Flickr Photo Gallery: https://www.flickr.com/photos/sixtusa/
Sixt “Sixt Ave” -video: https://youtu.be/StqHfn6sqqQ

Over Sixt
Sixt is sinds 2011 actief in de Verenigde Staten en groeide al uit tot het # 4 autoverhuurmerk in Amerika, met een omzet van 2017 op $ 366 miljoen. Tot op heden heeft Sixt in 2018 nieuwe locaties geopend in Battery Park in New York City, Denver International Airport, San Antonio International Airport en Ft. Myers International Airport, terwijl het uitbreidt op Tampa International Airport en Philadelphia International Airport. Sixt USA is gegroeid tot meer dan 950 werknemers en bedient meer dan 53 verhuurlocaties in Californië, Florida, Georgia, Indiana, Washington, Texas, Connecticut, New Jersey, New York, Minnesota, Colorado, Pennsylvania, Nevada, Arizona en Massachusetts.