Vertigo 6 aan de slag voor UEFA Futsal EURO 2022

Vertigo 6 ondersteunt organisatie ‘grootste EK Futsal ooit’ op het gebied van jongerenmarketing.

Arnhem, 26 juli 2021 – Na een uitgebreide pitch kiest de organisatie van UEFA Futsal EURO 2022 voor Vertigo 6 als PR- en marketingbureau voor het Europees kampioenschap zaalvoetbal in Nederland. Vertigo 6 versterkt de organisatie met digital marketing, influencer marketing en PR voor het toernooi.

Ziggo Dome en MartiniPlaza
UEFA Futsal EURO 2022 vindt plaats van 19 januari tot en met 6 februari 2022 in Ziggo Dome Amsterdam en MartiniPlaza Groningen. Deze twaalfde editie is het grootste EK Futsal, ooit, want voor het eerst nemen er 16 landen deel. Nederland is als gastland automatisch gekwalificeerd. Het is uniek dat UEFA Futsal EURO 2022 naar Nederland komt en dat men de beste futsal spelers van Europa in Amsterdam en Groningen in actie kan zien. Met deze snelle en dynamische sport wil de organisatie een hele nieuwe generatie voetballiefhebbers inspireren en een nieuwe impuls geven aan het zaalvoetbal in Nederland.

Legacy
In aanloop naar het toernooi worden allerlei voetbalactiviteiten georganiseerd om jongeren kennis te laten maken met futsal, de internationale benaming voor zaalvoetbal. Onderdeel van de Legacy-activiteiten zijn o.a. The Street Futsal Championships, een Future of Futsal League en Futsal Seminars. Het legacy-programma start in het voetbalseizoen 2021-2022, dat loopt van augustus 2021 tot en met juni 2022.

Nationale partners
De toernooiorganisatie heeft van UEFA de mogelijkheid gekregen om zes nationale partners te binden aan het toernooi. Inmiddels zijn twee partnerslots ingevuld. Met Ziggo Dome en MartiniPlaza als futsal decors kunnen volgend jaar veel toeschouwers live genieten van deze fantastische sport. De NOS heeft daarnaast de nationale uitzendrechten en naar verwachting zullen wereldwijd 40 miljoen mensen naar het toernooi kijken. Een mooie kans dus voor organisaties om zich te associëren met het EK en brand awareness te creëren voor een groot internationaal publiek.

Geïntegreerde marketingcommunicatieaanpak
Kiki Siemer, Digital marketeer UEFA Futsal EURO 2022: “Vertigo 6 heeft een bewezen trackrecord op het gebied van de jonge doelgroep en weet ze op een creatieve en effectieve manier te bereiken. De door Vertigo 6 voorgestelde crossmediale campagne en geïntegreerde marketingcommunicatie-aanpak sluit perfect aan bij onze ambities en doelstellingen. We kijken dan ook met veel enthousiasme uit naar de samenwerking met Vertigo 6 en verheugen ons op een onvergetelijk en succesvol toernooi, zowel online als offline.”

Raoul van Wijk, mede-eigenaar van Vertigo 6: “Wij zijn ontzettend trots dat we met Vertigo 6 aan de slag mogen voor dit bijzondere event. Wij zijn door onze games-achtergrond gespecialiseerd in het activeren van een jonge doelgroep. Als voetballiefhebbers kijken we er naar uit ons in te zetten en samen een creatieve en resultaatgerichte campagne te maken voor UEFA Futsal EURO 2022.”

Wil je op de hoogte blijven van alle informatie rondom UEFA Futsal EURO 2022, volg dan @OranjeFutsal op social media en schrijf je in voor de nieuwsbrief via de website. Kijk voor meer informatie over UEFA Futsal EURO 2022 op: https://www.knvb.nl/futsaleuro