Utrechts bedrijf organiseert grootste netwerkevenement tijdens ‘s werelds grootste beurs voor game developers

MeetToMatch faciliteert duizenden meetings tijdens Game Developers Conference in San Francisco

Utrecht, 14 maart – Volgende week verzamelt de internationale gamewereld zich in San Francisco tijdens de zakelijke gamesbeurs GDC. In het tweede jaar dat ze aanwezig zijn, is het Utrechtse MeetToMatch uitgegroeid tot het grootste netwerkevenement tijdens deze periode. Van 20 tot en met 22 maart biedt het bedrijf gamestudio’s, investeerders en uitgevers van over de hele wereld een digitaal, maar ook een fysiek podium om elkaar te ontmoeten en zaken te doen.

Vanuit Utrecht de hele wereld over
MeetToMatch, ontstaan in 2009, richt zich op het ‘matchmaking’ van professionals, voornamelijk tijdens bestaande events. Het bedrijf is ooit ontstaan uit frustratie over het inplannen van afspraken in een spreadsheet-programma, maar tegenwoordig organiseert het samen met evenementenorganisatoren wereldwijd, matchmaking events voor professionals werkzaam in tech, games, VR, e-commerce, mobile, digital en start-ups. Anders dan andere partijen biedt MeetToMatch niet alleen de technologie aan, maar biedt het een veel hoger serviceniveau.
Fedor van Herpen, mede-oprichter van MeetToMatch: “Onze service is juist gericht op engagement binnen de app. Elke gebruiker krijgt vanuit ons een persoonlijke matchmaker die zorgt dat profielinformatie wordt ingevuld, uitnodigingen worden verstuurd én opgevolgd, met als doel dat er zoveel mogelijk relevante afspraken daadwerkelijk plaatsvinden. Deze aanpak zorgt voor een goede evenementbeleving die niet alleen resulteert in meer tevreden bezoekers, maar ook zorgt voor een hogere intentie voor herhaalbezoek, omdat de ROI voor evenementdeelnemers veel tastbaarder is. Na de eerste samenwerking met MeetToMatch wordt de service door evenementorganisatoren dan ook niet meer gezien als een kostenpost, maar een inkomstenbron.”

Aantal gebruikers tijdens GDC in 1 jaar bijna verdubbeld
De persoonlijke en intensieve aanpak zorgt voor een groeiende interesse vanuit professionals, werkzaam in verschillende vakgebieden. “Na een aantal succesvolle evenementen, waaronder in Keulen tijdens gamescom, werden we door gebruikers gevraagd of we ook iets konden opzetten in San Francisco. De eerste editie in 2018 was al boven verwachting, maar de voorlopige cijfers laten meer dan een verdubbeling zien. Het aantal bevestigde afspraken gaat van 769 naar meer dan 1900 en het aantal gebruikers gaat van 497 naar bijna 850.” aldus Ansgar Smith, mede-oprichter van MeetToMatch.

Geen tijd om stil te zitten, want toekomstplannen zijn al gesmeed: “Naast onze dominante positie in de gamesindustrie, richten wij ons nu op het repliceren van dit succes in andere markten. Hiervoor richten we ons op potentiële samenwerkingen met bedrijven als de RAI, Jaarbeurs of individuele evenementeigenaren. De technologie van MeetToMatch is zo gemaakt dat wij met gemak tienduizenden gebruikers aankunnen,” aldus Fedor van Herpen.

Meer informatie is te vinden op www.meettomatch.com.