Twitch lanceert nieuwe functie genaamd ‘Discovery Feed’

Donderdag 2 mei 2024 – Twitch, de interactieve livestreamingdienst, kondigt een nieuwe functie aan die erop is gericht om zowel kleine als grote streamers verder te laten groeien. Het gaat hierbij om de lancering van de Discovery Feed, een scrolbaar overzicht van clips en livestreams. Deze functie is bedoeld om streamers te helpen nieuwe kijkers te bereiken, zelfs wanneer ze niet live zijn op Twitch. De Discovery Feed is een onderdeel van de grotere strategie van Twitch om de mobiele ervaring te verbeteren. 

Met de Discovery Feed wordt het voor kijkers makkelijker om content en community’s te vinden op Twitch. Kijkers kunnen nu tientallen previews van livestreams zien zonder dat ze hiervoor pre-roll advertenties hoeven te bekijken. 

Hoe werkt de Discovery Feed:

  • Voorlopig wordt de Discovery Feed uitgerold in een nieuwe Feed-tab in de mobiele applicatie en heeft het zowel een live feed als een Clips-feed. Kijkers kunnen schakelen tussen de live feed om tientallen livestreams te zien van zowel streamers die ze al volgen, als streamers die Twitch aanbeveelt.
  • Wanneer kijkers een stream vinden waar ze aan willen deelnemen, kunnen ze op de avatar van de streamer tikken om de chat te betreden en met de stream te communiceren. Als een kijker zich in de Clips-feed bevindt, toont Twitch of een streamer live is, zodat de kijker op hun avatar kan tikken om de stream te bekijken of ze kan volgen als ze offline zijn.
  • Er staan advertenties tussen de content in de feed, maar advertenties zijn net als alle feed-content scrolbaar. Twitch blijft hiermee experimenteren om de ervaring zo persoonlijk mogelijk te maken. Kijkers gaan in de loop van de tijd ervaren dat hun Discovery Feed steeds meer geoptimaliseerd en verbeterd is.
  • Streamers kunnen geen content rechtstreeks uploaden naar de Discovery Feed. Featured Clips krijgen prioriteit in de feed boven niet-Featured Clips. Streamers die Clips maken en uitlichten worden daarom makkelijker ontdekt.
  • Alle livestreams en Clips komen automatisch in aanmerking om in de Discovery Feed te verschijnen als ze voldoen aan de content-richtlijnen van Twitch. Net als de startpagina van Twitch worden bepaalde Clips beperkt om ook voor de Discovery Feed een veiligere kijkervaring te bevorderen. 

De nieuwe functie wordt gedurende de week uitgebracht voor iOS en Android.

Neem hier een kijkje voor meer informatie over de plannen van Twitch voor 2024 en volg Twitch op InstagramX (voorheen Twitter) en TikTok voor de laatste updates en ontwikkelingen.