Game Update 7.5 voor Star Wars: The Old Republic officieel onthuld

Donderdag 2 mei 2024 – Tijdens een speciale livestream hebben Electronic Arts en Broadsword Online de spannende nieuwe content van Game Update 7.5 voor Star Wars: The Old Republic onthuld. De update introduceert onder andere het volgende hoofdstuk in het epische verhaal van de game, een nieuwe boerderij waarop spelers gewassen kunnen verbouwen, de eerste van vele nieuwe Single Player Ventures en nog veel meer. De exacte verschijningsdatum wordt zeer binnenkort bekendgemaakt.

Bekijk hier de livestream of neem een kijkje hieronder voor een gedetailleerd overzicht van de content die spelers kunnen verwachten:

  • Een gloednieuw hoofdstuk: ‘Desperate Defiance’ – Na de gebeurtenissen in ‘Chains in the Dark’ rekruteren spelers Sa’har als nieuwe metgezel. Samen gaan ze een riskante missie aan om de holocron te bemachtigen en mogelijk meer te weten te komen over Heta’s plannen. Tevens keren spelers terug naar Hutta tijdens een arbeidersopstand in het Minboosa District, waar ze te maken krijgen met de eigenaar en zakenman ‘Yusinduu the Hutt’.
  • Dantooine Farmstead en Spring Abundance Festival – Star WarsThe Old Republic-spelers krijgen de kans om een pauze te nemen van alle gevechten en de beheerder te worden van een boerderij op Dantooine. Spelers doorlopen een korte verhaallijn die ze laat kennismaken met de boerderij en krijgen daarna een stuk land toegewezen dat ze mogen bewerken. Dit alles dankzij een overeenkomst die bijna te mooi is om waar te zijn. Tijdens het Spring Abundance Festival kunnen spelers meedoen aan vele activiteiten, zoals het verzamelen van zaden, dansen, taart bakken, dieren rehabiliteren en het zoeken naar galactische eieren.
  • De eerste van vele Single Player Ventures – Er worden Single Player Ventures aan de game toegevoegd, te beginnen met ‘Basilisk Prototype’. Deze venture is direct verbonden met de lopende verhaallijn van Lane Vizla en draait volledig om het trainen van het Basilisk Prototype B3-S1, ook wel bekend als Bessie. Dit prototype kan een metgezel voor de speler worden en periodiek worden ingezet. De spelers moeten B3-S1 geleidelijk trainen om zijn potentieel maximaal te benutten en hem om te dopen tot een permanente metgezel.
  • Nieuw schema voor PvP-seizoenen – Vanaf Update 7.5 beginnen PvP-seizoenen op de dag waarop de update wordt uitgebracht. PvP Season 6 gaat dus van start zodra Update 7.5 wordt uitgebracht.
  • Cartel Market-updates – De Refined Mentor Lightsaber, Dualsaber, Armor Set en Hidden Chain Jetpack Mount zijn gebaseerd op het High Republic-tijdperk en beschikbaar zodra Update 7.5 wordt uitgebracht. Spelers kunnen ook meer aanpassingen voor hun personage vrijspelen, waaronder de Baylan-baard (bekend van de serie Ahsoka) en nieuwe verbeterde kleurpakketten.
  • Openbare testserver – Spelers kunnen de nieuwe content (met uitzondering van de verhalende missies) uitproberen zodra deze beschikbaar is op de PTS. 

Star Wars: The Old Republic is gratis beschikbaar voor pc, maar spelers kunnen zich ook abonneren om de uitbreidingen van de game en meer te ontgrendelen. Ga voor meer informatie over Star Wars: The Old Republic naar www.swtor.com en praat mee op X.