Tweede deel in unieke making-of-serie van Blacksad: Under the Skin vanaf vandaag te zien

Ontdek welke beroemde componist verantwoordelijk is voor een belangrijk gedeelte van de soundtrack

 

Amstelveen, 13 september 2019 – Mindscape, Microïds, Pendulo Studios en YS Interactive hebben vandaag het tweede deel in de unieke making-of-serie van Blacksad: Under the Skin naar buiten gebracht. In deze nieuwe video krijg je wederom een speciale kijk achter de schermen en kom je onder andere meer te weten over de samenwerking met Inon Zur, de beroemde componist die verantwoordelijk is voor de titelmuziek van de game.

Naast meer informatie over Inon Zur (die bekend is van zijn werk voor Syberia, Fallout, Dragon Age en Prince of Persia) en de rol die de muziek in de game heeft, wordt er ook dieper ingegaan op wat de teams motiveerde om met dit avontuur te starten en welke uitdagingen ze tijdens de ontwikkeling van het spel ondergingen. Eén van die uitdagingen was om de oorspronkelijke geest van het stripboek in de game te weerspiegelen. Ook bevat deze making-of-video nieuwe, exclusieve beelden die laten zien hoe niet alleen de geliefde personages, maar ook nieuwe personages speciaal gecreëerd voor de game, werden geanimeerd onder het toeziend oog van de originele makers. Dit werd gedaan middels motion capture, waardoor karakters op een ontzettend realistische manier tot leven werden gebracht.

Creatieve proces
Deze making-of-serie geeft fans en toekomstige spelers een mooie kans om zich onder te dompelen in het creatieve proces achter Blacksad: Under the Skin. In de eerste video, die een paar weken geleden werd uitgebracht, werd meer verteld over de wereld van het stripboek en de samenwerking tussen Pendulo’s teams en Juan Díaz Canales en Juanjo Guarnido’s, de auteurs van de comic. Bekijk de eerste making-of-video hier.

Blacksad: Under the Skin won onlangs de prijs voor ‘Best Adventure/Action game’ op Gamescom 2019 en ligt vanaf 5 november 2019 in de winkels. De game komt uit voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC en Mac.