Timing brengt met nieuwe merkidentiteit ode aan écht werk

Een nieuw logo en vernieuwd kleurenpalet

Belangrijkste punten:

  • Timing presenteert nieuwe merkidentiteit en -film.
  • Flexkrachten vormen inspiratie voor nieuwe merkidentiteit.
  • De nieuwe merkidentiteit bevat een vernieuwd logo en opvallend kleurenpalet.
  • De merkidentiteit is ontwikkeld door Timing. De merkfilm door Eyeforce.

Apeldoorn, 19 januari 2021 – Timing lanceert haar nieuwe merkidentiteit en -film. Als uitzendbureau voor écht werk vertegenwoordigt Timing een enorme groep hardwerkende mensen. Het is de daadkracht en no-nonsense werkmentaliteit van deze mensen die Timing inspireerde om een nieuwe ongecompliceerde en krachtige merkidentiteit neer te zetten. De merkidentiteit is door Timing zelf ontwikkeld en is een evolutie van haar sterkste huisstijlelementen uit het verleden. De merkfilm is gemaakt door Eyeforce.

Een no-nonsense logo en vernieuwd kleurenpalet
Het logo is nog steeds typografisch en cursief, maar hanteert vanaf nu een schreefloos lettertype. De letters zijn bold, om een gevoel van fundament en (man)kracht over te brengen. Deze minimalistische keuze benadrukt de no-nonsense mentaliteit van Timing. Alle letters zijn kapitalen van hetzelfde formaat, wat staat voor de gelijkwaardigheid van flexkrachten, klanten en eigen medewerkers. Het bekende Timing-groen heeft zich ontwikkeld tot een fellere blauwe tint. De merkidentiteit wordt bovendien verrijkt met opvallend magenta en robuust zwart voor een moderne en stoere look.

Meer dan een verandering van uiterlijk
Paul Haarhuis, CCO bij Timing: “Het is meer dan alleen een verandering van uiterlijk, het is iets wat we altijd al zo hebben gevoeld en wat bij ons past. Timing maakt zich hard voor uitvoerend werk en vertegenwoordigt daarmee een enorme groep hardwerkende mensen. Daarom is gekozen voor een krachtig, betrouwbaar, no-nonsense logo dat daarbij past.”

Merkfilm is een ode aan de mens achter de flexkracht
Timing laat in haar nieuwe merkfilm zien hoe trots zij is op de flexkrachten die iedere dag opstaan om hard te werken, die genieten van het leven en het soms ook moeilijk hebben. Het zijn de mensen die de samenleving juist nu hard nodig heeft. “De flexkracht moet zich in de film herkennen, en het moet daarom ‘echt’ aanvoelen. Geen opsmuk. Daarom spelen onze eigen flexkrachten de hoofdrol in de merkfilm”, aldus Paul Haarhuis, CCO bij Timing.