Studiekeuze123 wint 1, 2… 3 Lovie Awards

Bekroond in de categorieën ‘Schools & Education’ en ‘Best User Experience’ door zowel het publiek als de vakjury

Woensdag 9 oktober 2019 – Studiekeuze123 kondigt vol trots aan dat de stichting meerdere Lovie Awards heeft gewonnen. Niet alleen is de website uitgeroepen tot meest gebruiksvriendelijke website van Europa door zowel het publiek als de vakjury, maar ook sleepte Studiekeuze123 een award in de wacht in de categorie ‘Schools & Education’.

Best User Experience
Studiekeuze123 heeft de categorie ‘Best User Experience’ volledig naar zich toegetrokken, want het platform is beloond met een award door zowel het publiek als de vakjury. In totaal hebben 55.000 stemmers van zich laten horen. Het winnen van deze prijzen betekent dat Studiekeuze123.nl de ‘meest gebruiksvriendelijke website van Europa’ mag worden genoemd.

De huidige versie van Studiekeuze123.nl is in samenwerking met creatief & digitaal bureau One Shoe en branding agency Today tot stand gekomen en fungeert al sinds 2009 als de officiële studiekeuzesite van Nederland. Stichting Studiekeuze123 is opgericht door studenten, het hoger onderwijs en ministerie van OCW om objectieve studiekeuze-informatie te verzamelen en verspreiden.

Een passende studiekeuze is een sterke basis om succesvol te studeren. Op Studiekeuze123.nl worden studiekiezers stap voor stap geholpen bij het kiezen van een studie die het beste bij hen past. Op het platform is alles te vinden om studiekeuze-informatie op eigen voorwaarden te vergelijken: van objectieve opleidingsinformatie tot handige studiekeuzetools, waaronder studiekeuzetesten en informatie over wet- en regelgeving. Kortom: Studiekeuze123.nl is uitgegroeid tot een essentieel onderdeel in het studiekeuzeproces en verwelkomt op jaarbasis meer dan 1.2 miljoen unieke bezoekers.

Gert-Jan Bos, Hoofd Communicatie bij Studiekeuze123, vertelt: “We zijn ontzettend blij met het winnen van deze toonaangevende prijzen. We nemen continu de gebruikerservaring van onze website onder de loep en verfijnen het Design en de User Experience regelmatig om gehoor te geven aan de scholieren en de studenten. Het is geweldig om te zien dat deze aandacht en wisselwerking zich nu ook uitbetalen in de vorm van deze gerenommeerde prijzen.”

Schools & Education
Ook is Studiekeuze123 in de prijzen gevallen in de categorie ‘Schools & Education’, want hier heeft de vakjury een gouden waardering uitgedeeld. Deze categorie is in het leven geroepen om websites die educatief zijn, educatie promoten, een online curriculum of educatieve services bieden, te eren. Bos vult aan: ”Naast een fantastische gebruikerservaring streven we ernaar het beste platform voor studiekiezers te zijn en te helpen bij het maken van een keuze die veel invloed heeft op hun toekomst. Deze award laat zien dat we op inhoudelijk vlak ook slagen en daar zijn we zeer trots op. We willen graag iedereen die op ons heeft gestemd bedanken en natuurlijk gaat er ook een dankwoord naar vakjury.”

Over The Lovie Awards
De missie van The Lovie Awards is om het meest unieke, kleurrijke werk van de Europese Internet community te onderscheiden – van Europa’s top in web en creatieve netwerken en content uitgevers, tot culturele organisaties, politieke organisaties en zolderkamerbloggers. De Lovie Awards zijn de meest prestigieuze awards van Europa en eren de meest relevante en spraakmakende verhalen.