STRAATVOETBAL, VIDEO GAMES, STREET ART EN MUZIEK KOMEN SAMEN IN UNIEKE EA SPORTS FIFA 21 VOLTA FOOTBALL-MUURSCHILDERING

Grote namen als Jonna Fraser, Sevn Alias, Edward “The Godfather” van Gils, Issy “Hitman” Hamdaoui, David “the Host” Butler & Samya Hassani zijn door prijswinnende kunstenaars Karski & Beyond vereeuwigd op een enorme muurschildering in de straatvoetbal-tempel van Nederland. Bekijk de video hier.

Zaandam, 3 december 2020 – Onlangs bracht Electronic Arts Inc. (NASDAQ:EA) het nieuwste deel van de FIFA-reeks uit, namelijk EA SPORTS™ FIFA 21. Naast belangrijke nieuwe toevoegingen aan de Carrièremodus en verbeteringen aan de intelligente gameplay, kunnen spelers voor het tweede jaar op rij aan de slag met VOLTA Football. In VOLTA Football hebben spelers de mogelijkheid om in kleine teams tegen elkaar te spelen in verschillende straatvoetbal-settings over de hele wereld. Daarnaast bevat de spelmodus meer manieren dan ooit om online met vrienden te spelen.

Nieuw seizoen van VOLTA Football
Om het tweede jaar van de straatvoetbalmodus VOLTA Football in de EA SPORTS FIFA-serie te vieren worden dit jaar verschillende werelden samengebracht in een uniek cross-over project. De Nederlandse straatvoetbal legendes Edward “The Godfather” van Gils en Issy “Hitman” Hamdaoui werken al jaren samen met EA SPORTS en hebben ook dit jaar weer een belangrijke rol als in-game characters in de story mode van VOLTA Football. Daarnaast maken zij deel uit van het AMSTERDAM VOLTA SQUAD waarvan het shirt in de game vrijgespeeld kan worden door de spelers.

Artiesten Jonna Fraser en Sevn Alias in Amsterdam VOLTA Squad
Naast straatvoetballers hebben ook artiesten Jonna Fraser en Sevn Alias zich aangesloten bij het AMSTERDAM VOLTA SQUAD. Jonna is naast zijn veelzijdigheid op muzikaal vlak ook op het veld een geduchte tegenstander: “Ik vind het een heel tof project omdat ik van jongs af aan altijd al met muziek én voetbal bezig ben geweest. Zelf speel ik nu actief zaalvoetbal bij FC Zaanstad. Ik heb altijd gedacht dat ik ging slagen, als het niet in de muziek zou zijn geweest, dan wel in het voetbal. Nu ik in het Amsterdam VOLTA Squad zit komen deze twee dingen toch nog een beetje samen.” Sevn heeft ook een grote connectie met voetbal. Naast dat hij in 2019 de multi-platina hit “Heres” uitbracht rondom de zeer succesvolle Champions League-campagne van Ajax, waarbij deze zelfs door de spelers in de kleedkamer gezongen werd, steunt hij verschillende jeugdteams in Amsterdam om met zijn favoriete sport bezig te kunnen zijn en hun dromen achterna te gaan.

Een andere nieuwe aanwinst is David “The Host” Butler die na een glansrijke carrière als host/ presentator bij 433, voor wie hij de allergrootste voetballers op aarde mocht interviewen, deze zomer een prachtige transfer naar Ajax maakte. Hij treedt nu op als presentator bij alle internationaal georiënteerde social media content voor de club uit de hoofdstad. Het team wordt compleet gemaakt door Samya Hassani, één van de grootste talenten uit de Eredivisie Dames, die voor VV Alkmaar uitkomt en voor het tweede jaar deel uitmaakt van de squad en dit jaar haar debuut maakte voor de nationale ploeg van Marokko onder 20.

De straatvoetbal-tempel van Nederland
Het unieke van de locatie van de schildering is dat het in het hart van de Nederlandse straatvoetbal-scene gevestigd is. Streetkings is internationaal een gerenommeerde naam op dit gebied, ze hebben door de jaren heen alle grote namen uit deze sport hier mogen ontvangen en zelfs Ronaldinho bezocht de locatie vorig jaar omdat Edward & Issy deel uitmaken van zijn Global Street Football Team. Naast het zelf spelen van straatvoetbal geven ze clinics aan het algemene publiek en zelfs betaald voetbalorganisaties om hun techniek en skills te verbeteren, en reizen ze de hele wereld over om zich in te zetten voor voetbal-gerelateerde sociale projecten.

Over Karski & Beyond
Karski (1974) & Beyond (1983) zijn een Nederlands kunstenaarsduo die sinds 2012 hun krachten en talenten hebben gebundeld. Het duo heeft een achtergrond in grafisch design en graffiti, en worden wereldwijd gevraagd om hun bijzondere en unieke stijl. Hun werk staat bekend om hun originele en levendige kleurgebruik, en hoogstaand detail waardoor hun werk erg realistisch is met een grote diepgang. Door hun authentieke verscheidenheid hebben ze al verschillende awards gewonnen zoals de Dutch Street Art Awards 2017.

De VOLTA Football-muurschildering was voor de kunstenaars een bijzonder en speciaal project. “Als streetart artists is het erg tof om aan een project te mogen werken waar straatcultuur en voetbal samenkomen” aldus het kunstenaarsduo.

FIFA 21 is ontwikkeld door EA Vancouver en EA Romania en is nu beschikbaar op PlayStation®4, Xbox One®, pc via Origin™ en Steam, en komt volgend jaar naar Stadia, het cloudgamingplatform van Google. FIFA 21 komt 4 december uit op PlayStation®5 en Xbox® Series X|S. Ga naar ea.com/nl/fifa-next-level voor meer informatie over de kenmerken van FIFA 21. Sluit je aan bij de EA SPORTS FIFA-community op Facebook en op Instagram of volg ons op Twitter @easportsfifa.