MADDEN NFL 21 EN FIFA 21 VANDAAG WERELDWIJD VERKRIJGBAAR OP NEXT-GEN CONSOLES

Spelers kunnen gratis Madden NFL 21 en FIFA 21 op Xbox One en PlayStation®4 upgraden naar Xbox Series X|S en PlayStation®5 

Bekijk de Madden NFL 21 releasetrailer en de FIFA 21 trailer hier

REDWOOD CITY, Californië. – 4 december 2020 – Vandaag luidt Electronic Arts Inc. (NASDAQ:EA) de volgende generatie sportgames in met de wereldwijde release van EA SPORTS™ Madden NFL 21 en FIFA 21 op Xbox Series X|S en PlayStation®5. De games hebben snellere laadtijden, de meest realistische, vloeiende spelersbewegingen, authentieke wedstrijd- en wedstrijddagervaringen in stadions en het nieuwe ‘deferred rendering en lighting’ dat de levensechtheid en het uiterlijk van de spelers verbetert. Op PlayStation 5 zullen beide titels ook de nieuwe haptische feedback van de nieuwe DualSense-controller bevatten, die de gameplay-ervaring nog verder verdiept.

Madden NFL 21 is voorzien van Next Gen Player Movement, wat mogelijk gemaakt wordt door de toevoeging van de gegevens van sporters uit de Next Gen Stats van de NFL. De gegevens, die de snelheid en versnelling van elke NFL-speler op het veld vastleggen, worden in Frostbite ingevoerd om naadloze animatieselectie te genereren op basis van hun statistieken. Als gevolg hiervan biedt de game de meest realistische en vloeiende spelersbewegingen tot nu toe, waardoor de levensechtheid van de gameplay-ervaring nog verder wordt verbeterd. Een volledig vernieuwd Play Call-systeem maakt het makkelijker om de bal in de handen van topspelers te krijgen en favoriete plays op te slaan voor later. Bovendien zorgt ‘deferred lighting’ ervoor dat alles er scherper uitziet, is het lichaam van de speler verbeterd, werd een nieuwe animatietechnologie voor kleding is toegevoegd, die silhouetten verbetert en zelfs de kreukels in een jersey laat zien wanneer spelers bewegen, terwijl nieuwe op locatie gebaseerde audio de geluiden van de NFL tot leven brengt.

“Iedereen bij EA SPORTS is verheugd de kracht van next-gen Madden NFL 21 en FIFA 21 te ontketenen,” aldus Cam Weber, EVP en Group GM van EA SPORTS. “Dankzij next-gen-technologie hebben we onze games meer authentiek kunnen maken met sportspecifieke features zoals de Next Gen Stats van de NFL in Madden NFL 21 en next-level spelerbewegingen en voetbalfysica in FIFA 21. We zijn allemaal sportfans en willen dat iedereen dit jaar met Madden en FIFA sport op het next level beleeft. Dit is nog maar het begin, en we verheugen ons erop te blijven innoveren binnen deze nieuwe platformen.”

FIFA 21 dompelt spelers onder in een intuïtieve voetbalervaring met de EA SPORTS GameCam, die geïnspireerd is door hoe hoogwaardige voetbaluitzendingen eruitzien en aanvoelen, en LiveLight Rendering, een “deferred lighting”-systeem dat elk aspect van de ervaring op het veld verbetert. Daarnaast zijn er duizenden authentieke zangkoren die exclusief zijn opgenomen in de grootste competities ter wereld, zoals de Premier League, LaLiga en de Bundesliga, en die zorgen voor de ultieme EA SPORTS Atmospheric Audio-ervaring, die ongeëvenaard is in games. Visueel, dankzij de kracht van Frostbite, zullen fans een diepere definitie in de lichaamsbouw van de speler opmerken, zoals spieren die aanspannen, hoe de bal vervormt na een trap en haar in strengen bij een aantal van de topvoetballers.

Spelers die Madden NFL 21 en/of FIFA 21 voor Xbox One en/of PlayStation 4 kopen, of al gekocht hebben, kunnen de Xbox Series X|S- en/of PlayStation 5-versie van de game gratis* krijgen tot de release van Madden NFL 22 en FIFA 22. Spelers kunnen hun voortgang en content in Ultimate Team™, The Yard en beide Franchise-speltypen in Madden NFL 21 meenemen, evenals hun voortgang en content in Ultimate Team en VOLTA FOOTBALL in FIFA 21.

Wie lid is van EA Play kan nog veel meer plezier beleven aan EA SPORTS Madden NFL 21 en EA SPORTS FIFA 21 op Xbox Series X|S en PlayStation 5 dankzij toegang tot de proefperiode en maandelijkse in-game beloningen. EA Play is een abonnementsdienst voor games, die elke game nog meer de moeite waard maakt met toegang tot exclusieve speleruitdagingen, in-game beloningen, content alleen voor leden plus een grote verzameling toptitels. Ga voor meer informatie over EA Play naar: www.eaplay.com/nl.

Spelers kunnen ook de op zichzelf staande NXT LVL-edities van Madden NFL 21 en FIFA 21 op de Xbox® Series X|S en PlayStation®5 voor €79,99.

*Er zijn voorwaarden van toepassing: ea.com/nl/dual-entitlement