Space Punks bereikt nieuwe fase met nieuwe content-update “The Core One”

De vierde update introduceert onder andere nieuwe missies, grotere uitdagingen en een sh*tload aan buit

Dinsdag 8 februari 2022, Cambridge, VK – 
De free-to-play, sciencefiction looter-shooter Space Punks van de toonaangevende Poolse gamestudio Flying Wild Hog is vandaag groter en stoerder geworden met de release van zijn vierde content-update.

“The Core One” is het begin van een opknapbeurt van de core gameplay-loop, waardoor de game een sterk verbeterde spelerservaring biedt die is gebaseerd op de voortdurende Early Access-feedback van de community. Na de verbeteringen aan het party-systeem en de social-interface in de “The Friendly One”-update en aanzienlijke technische aanpassingen in eerdere patches, pakt “The Core One” de spelerservaring grondig aan.

Gloednieuwe verhaalmissies op de planeet Stopan – Safecracking and Rescue Robot! – zijn toegevoegd, terwijl de uitdaging Restarting Mining Facility is herzien voor maximale chaos. Planeten en spelmodi kunnen nu ook worden ontgrendeld met Power Level en Hero Level, terwijl degenen die op zoek zijn naar een grotere uitdaging, profiteren van de herziene moeilijkheidsgraden. Oh, en hebben we al gezegd dat Timed Events nu permanent zijn ingesteld op de moeilijkheidsgraad Hardcore? Je krijgt extra buit, maar wees voorbereid op een heftige strijd.

Bovendien zijn de beschrijvingen van skills bijgewerkt, kunnen alle crafting-elementen en talent-items nu worden gesloopt en is de werkbank verbeterd om het upgraden van gear soepeler te laten verlopen. Het Devil’s Gambit-onderhoudsteam (het ontwikkelingsteam) stuurt vanaf vandaag ook een dagelijkse berichtje naar alle spelers met essentieel nieuws, evenals gepersonaliseerde informatie via in-game mail.

Michał Kuk, Game Director bij Flying Wild Hog, zegt: “We zijn altijd enthousiast over het reageren op feedback van spelers en het steeds geweldiger maken van Space Punks. Deze nieuwste update is het belangrijkste onderdeel van onze Early Access-fase tot nu toe. We merken dat veranderingen gebaseerd op feedback van de community een enorm positieve impact hebben op Space Punks. Deze verbeteringen maken de weg vrij voor nog veel meer veranderingen.”

De opknapbeurt van de core gameplay-loop wordt voortgezet in de volgende update, die zich momenteel nog achter de mineraalrijke komeet en links van de door robots geteisterde gasreus bevindt.

De volledige patch notes voor de “The Core One”-update zijn hier beschikbaar.

Spelers kunnen vandaag nog toegang krijgen tot Space Punks Early Access via Founders Packs in de Epic Games Store. Deze zijn er in twee varianten:

  • Swag Pack: Het basispakket voor elke ruimtebandiet biedt gegarandeerde toegang tot de Early Access en ontgrendelt gelijk alle vier de hoofdpersonages. Het bevat ook een Season 1 Battle Pass en exclusieve achtergronden, vier emotes, een Epic Cape en Epic Dash-effect. Prijs: € 23,99
  • Splendor Pack: Het ultieme starterspakket voor de hardcore schurken onder ons bevat alles in het Swag Pack plus andere extra voordelen, waaronder een Scaraby 8G Companion, vier Epic Character Skins en een Epic Player Entrance. Prijs: € 39,99