RuneScape viert twintigste verjaardag met een jaar lang nieuwe content

Een van de langstlopende online games ter wereld was nog nooit zo populair als in 2020 – Jagex kondigt volledig jaar met jubileumcontent aan

Maandag 4 januari 2021, Cambridge, VK – RuneScape, de iconische multiplayergame die op 4 januari 2001 werd gelanceerd, bestaat vandaag precies twintig jaar. De game is in twee decennia uitgegroeid tot een van ’s werelds langstlopende online games. RuneScape werd 7.306 opeenvolgende dagen non-stop gespeeld, verwelkomde bijna 300 miljoen spelersaccounts en is nog nooit zo populair geweest: in 2020 telde de RuneScape-games meer dan 1,2 miljoen abonnees naast nog miljoenen gratis spelers. Om twintig jaar RuneScape te vieren, kondigt de Britse ontwikkelaar en uitgever Jagex vandaag een jaar lang programma aan met nieuwe content waarin de 20e verjaardag centraal staat. Er komt nieuwe content voor zowel RuneScape als Old School RuneScape.

Jubileumcontent start vandaag
Het begint vandaag allemaal met The Grand Party, een jubileumevenement in RuneScape dat spelers samenbrengt met een aantal van de meest herkenbare personages van het spel. De komende twaalf maanden komt er een hele reeks feestelijke in-game content, inclusief een meerdelige questline rondom het jubileum die spelers diep in RuneScape’s verleden, heden en toekomst brengt. Ook kunnen spelers genieten van een episch verhaal dat een jaar lang zal duren. In dit verhaal staan de Elder Gods, de wezens die Gielinor hebben gesmeed, centraal.

Belangrijk jaar
Old School RuneScape
 lanceert deze week ook het eerste jubileumevenement. Hierin gaan spelers samen met de Green Gnome Child de strijd aan met demonen en draken. Recent kende Old School RuneScape haar hoogste aantal gelijktijdige gebruikers ooit met meer dan 173.000 spelers. 2021 zal ook weer een belangrijk jaar worden voor de game. Zo lanceert Old School RuneScape op Steam, komt er nieuwe content met onder andere de Clans and Group Ironman en verschijnt er nog meer jubileum-gerelateerde content in de loop van het jaar.

Volledige release op iOS en Android
RuneScape is op meerdere platformen speelbaar, maar wordt dit jaar ook volledig gelanceerd op zowel iOS als Android. Ook wordt ‘RuneScape: The First 20 Years – An illustrated History’ dit jaar uitgegeven. Een officieel boek voor fans die geïnteresseerd zijn in het verhaal van RuneScape’s 20-jarige evolutie.

Phil Mansell, CEO bij Jagex, zei:
“20 jaar RuneScape is een enorme mijlpaal voor Jagex en de games. Ik wil onze spelers bedanken voor het feit dat ze samen met ons op deze ongelooflijke reis zijn, vooral nu de games genieten van hun beste jaren ooit – tot nu toe! RuneScape heeft een lange weg afgelegd sinds 2001, toen de game werd gelanceerd door een klein team van visionaire spelontwikkelaars. Het was vanaf het begin innovatief en ambitieus om spelers te voorzien van een gratis, altijd beschikbare RPG met een unieke persoonlijkheid.“

“Vandaag de dag zijn de RuneScape-games een groot Brits succesverhaal dat wereldwijd bekend is. Het heeft 20 jaar lang gefloreerd door zijn erfgoed te omarmen en tegelijkertijd te evolueren met meer dan 1.000 game- en content-updates. Hierdoor is de game echt gaan leven. Terwijl we het RuneScape-universum toegankelijker blijven maken voor meer spelers over de hele wereld, vieren we gedurende 2021 een van de meest contentrijke jaren voor de games ooit. Op naar de volgende 20 jaar!”

Terwijl RuneScape al meer dan 1000 game- en content-updates heeft gehad in de afgelopen twee decennia, zit 2021 ook weer vol nieuwe dingen voor RuneScape en Old School RuneScape.

  • The Grand Party – Het grote in-game verjaardagsevenement voor RuneScape gaat vandaag van start. Het brengt spelers samen met een aantal van de meest iconische personages uit de geschiedenis van RuneScape, zoals de Wise Old Man en de Sandwich Lady in de Lumbridge Crater. The Grand Party zit vol met gedenkwaardige momenten uit het verleden van de game en biedt area buffs en verzamelbare in-game rewards, inclusief de 20th Anniversary Cape en Outfit.
  • Een meerdelige 20th anniversary quest – ‘Once Upon a Time’ is een nieuwe vierdelige reeks die spelers gedurende 2021 door het verleden, het heden en zelfs een glimp van RuneScape’s toekomst neemt. Het begint op 25 januari met de proloog ‘Foreshadowing’.
  • Elder Gods-verhaallijn – De epische Elder Gods-verhaallijn zal zich gedurende 2021 ontvouwen naarmate het conflict met de legendarische wezens die het universum schiepen intensiever wordt.
  • RuneScape lanceert op mobiel – Na een succesvolle periode via Early Access op Android en Closed Beta op iOS lanceert RuneScape in 2021 volledig op mobiel en tablet. Spelers kunnen dankzij cross-platformplay moeiteloos tussen alle platformen wisselen en hun avontuur overal mee naartoe nemen.
  • Old School RuneScape – RuneScape’s zustertitel begint zijn eigen jubileumjaar op 6 januari met het Green Gnome Child-evenement. Spelers gaan samen met de Green Gnome Child op een tocht om het Realm of Memories te ontgrendelen en de strijd met demonen en draken aan te gaan. Tijdens deze tocht kunnen spelers beloningen vrijspelen, waaronder een 20th Anniversary Cloak en een Gnome Child dedication voor de eigen huiskapellen van de speler.
  • RuneScape: The First 20 Years – An Illustrated History – In samenwerking met Jagex geeft Dark Horse Books het full colour hardcover companion boek uit in de tweede helft van dit jaar. Het boek biedt een blik achter de schermen van de afgelopen twee decennia en verkent RuneScape en Old School RuneScape met honderden full colour illustraties en exclusieve interviews.
  • Collectibles – Laced Records brengt in samenwerking met Jagex een speciale gouden vinylplaat van RuneScape: Original Soundtrack Classics uit. Op het album staan 24 van de meest geliefde tracks uit de begintijd van RuneScape en Old School RuneScape. Ook komen er speciale verzamelobjecten in beperkte oplage beschikbaar, te beginnen met een Tutorial Island-pinbadge. Door het jaar heen worden er nog meer exclusieve jubileumartikelen aangekondigd. Het album en de eerste collectibles kunnen vanaf nu worden gepreorderd in de RuneScape merchandise store.

Vier vandaag de verjaardag van RuneScape met The Grand Party op https://www.runescape.com