RuneScape lanceert Wilderness Reborn

Het bekende PvP-gebied in RuneScape krijgt een make-over en nieuwe regels

Bekijk hier de trailer van Wilderness Reborn

Maandag 1 augustus 2022, Cambridge, VK – Vandaag lanceert RuneScape een nieuwe versie van het bekende PvP-gebied genaamd de Wilderness. Vanaf nu is Player-vs-Player combat optioneel en ligt de focus op de Player-vs-Monster-ervaringen. Ook lanceert er een gloednieuwe quest genaamd Daughter of Chaos. Deze nieuwe quest trapt de Legacy of Zamorak-verhaallijn af.

Het PvP-gebied is in Wilderness Reborn toegankelijker en leuker gemaakt voor alle RuneScape-spelers, niet alleen spelers die houden van high skill combat. Naast nieuwe graphics is PvP automatisch uitgezet met een opt-in optie voor de echte diehards. De nieuwe focus ligt op Player-vs-Monster combat voor mensen die alleen of in een groep spelen, evenals op een gloednieuw gebied voor Slayer-skilling.

De nieuwe Daughter of Chaos-quest is voor zowel nieuwe als ervaren spelers en legt de nadruk op Player-vs-Monster combat. Deze quest is de perfecte eerste stap voor spelers die de Wilderness opnieuw willen verkennen na de update. Spelers die de quest voltooien, krijgen een 10% damage reduction en 5% boosting-bonus terwijl ze de Wilderness ontdekken. De quest introduceert nieuwe lore als onderdeel van het nieuwe seizoen van RuneScape en is de basis voor het nieuwe verhaal van de komende zes maanden.

De Wilderness blijft ook de komende periode interessant, omdat er nieuwe evenementen en content wordt toegevoegd gedurende het jaar. Zo komt later deze zomer onder andere een Yak Track met wildernisthema.

RuneScape is beschikbaar op PC, Steam, iOS en Android. De game heeft cross-platform-progressie en crossplay op PC en mobiel.