RuneScape en Old School RuneScape komen naar Steam

RuneScape is beschikbaar vanaf 14 oktober, Old School RuneScape volgt begin 2021

Donderdag 24 september 2020, Cambridge, VK – De iconische MMO’s RuneScape en Old School RuneScape komen na bijna twintig jaar exclusiviteit op de RuneScape-website naar Steam voor PC en Mac. RuneScape is vanaf 14 oktober beschikbaar, terwijl de klassieke versie Old School RuneScape begin 2021 debuteert op het platform.

RuneScape biedt op maat gemaakte lidmaatschapspakketten en prestaties aan op Steam. Een speciaal ondersteuningsteam onderhoudt de RuneScape Community Hub voor Steam-gebruikers, inclusief wekelijkse aankondigingen, guides, artikelen, artwork en video’s.

Phil Mansell, CEO van Jagex, zei:
“Jagex is op een missie om het RuneScape-universum wereldwijd naar meer mensen te brengen. Na de komst van onze games in mobiele winkels, breiden we nu de beschikbaarheid van de desktop-versies uit. De games beschikbaar maken voor de Steam-community is een belangrijke stap om dit doel te bereiken. We kijken ontzettend uit naar de lancering van RuneScape op Steam op 14 oktober en Old School RuneScape volgend jaar, omdat we daarmee nog meer gamers in staat stellen om onze rijke en aantrekkelijke spelwerelden te verkennen.”

De franchise heeft na bijna twintig jaar 285 miljoen spelers verwelkomd in de online fantasiewereld van Gielinor en rapporteerde eerder dit jaar zijn hoogste ledenaantal ooit. De RuneScape Coming Soon-winkelpagina is nu live op Steam, waar spelers de game op hun verlanglijstje kunnen zetten en op de hoogte worden gebracht zodra de game beschikbaar is.