Robin Exoo winnaar NK Muisklikken 2022

Purmerend, woensdag 23 november 2022 – Tijdens een zinderende finale zagen ruim 14.500 kijkers via Twitch, hoe Robin Exoo uit Ede vandaag het officiële Nederlands Kampioenschap Muisklikken won. Zestien deelnemers namen het tegen elkaar op in de H20 Esports Campus te Purmerend. Robin klikte maar liefst 207 keer in 15 seconden en was daarme 30 kliks sneller dan de nummer twee Mandy van der Steen uit Amersfoort. Naast de titel Nederlands Kampioen Muisklikken 2022, een trofee en eeuwige roem, won de 22-jarige deelnemer veel mooie prijzen waaronder een half jaar energy drinks en een Logitech set-up met toetsenbord, microfoon, lamp en uiteraard een Logitech G502 X plus muis!

Twee categoriën: creators en reguliere gebruikers
In aanloop naar het Nederlands Kampioenschap trok de website nkmuisklikken.nl bijna 3.000 bezoekers en meer dan 160 deelnemers schreven zich in voor het NK. Op de website konden bezoekers alvast oefenen met de klik-tool die speciaal is ontwikkeld voor het NK Muisklikken. Organisator Logitech G selecteerde 16 finalisten die het vanmiddag in een spannend eindtoernooi tegen elkaar op namen. Naast een categorie voor reguliere gebruikers, was er een speciale categorie voor influencers. Dion Damsma, beter bekend als Vlugge Japie won het NK voor social creators en liet daarmee Puqlive, Avithal, en Marcella de Bie achter zich.

Hard voor getraind
“Ik ben super blij en had niet verwacht deze titel mee naar huis te nemen”, zegt Robin Exoo. “Ik heb er heel hard voor getraind, maar gelukkig was het uiteindelijk niet voor niks! Het applaus van het publiek in de zaal, gaf me de motivatie om door de 200 kliks grens heen te klikken”, aldus een opgetogen Robin. 

Nederlands snelste klikker
Er zijn maar weinig dingen die door computergebruikers vaker worden gedaan dan muisklikken: op een gemiddelde werkdag klikt een gebruiker circa 500 keer per dag op een van de muisknoppen*, gamers klikken zelfs 1000 tot 5000 keer per dag op hun muis. Logitech G wil dit heugelijke feit graag vieren met een toernooi op een van de grootste esportslocaties van Nederland: H20 Esports Campus in Purmerend. Logitech is namelijk sinds jaar en dag marktleider op het gebied van computermuizen en de G502 wordt zowel lokaal als internationaal gezien als de meest populaire gamingmuis ter wereld**.

“Om dé beste muisklikker van Nederland te vinden, zagen we maar één mogelijkheid; het organiseren van een officieel Nederlands Kampioenschap Muisklikken. Het is niet meer dan logisch dat zo’n toernooi door ons wordt georganiseerd. Logitech is namelijk al sinds jaar en dag marktleider en we maken muizen voor alle typen gebruikers. Van ultrasnelle muizen voor gamers zoals de nieuwe G502 X Plus tot ergonomische muizen voor op het werk zoals de MX Vertical. We hebben ook muizen voor linkshandigen en muizen voor mensen met grotere of kleinere handen.” zegt Marc van den Helder, Marketing Manager Gaming Benelux bij Logitech.

Smaakt naar meer
Na het grote succes van de eerste editie van het Nederlands Kampioenschap Muisklikken heeft Logitech nog geen concrete plannen. “We krijgen ontzettend leuke reacties en we hadden meer dan 14.500 kijkers via Twitch. We zullen daarom in overweging nemen of we volgend jaar het tweede Nederlands Kampioenschap gaan organiseren. Voor nu is er nog niks concreet maar als we een nieuw Nederlands kampioenschap organiseren zullen we dit nog beter en grootser aanpakken.”, zegt Van den Helder. “Ook de speciaal ontwikkelde website voor het NK lijkt in de smaak te vallen en we denken met onze Europese collega’s na over een vervolg in de vorm van een Europees kampioenschap.”

Oefen alvast voor een volgende editie op https://nkmuisklikken.nl/