Riot Games toont eerste trailer van nieuwe animatieserie: Arcane vanaf 7 november op Netflix

De serie wordt geproduceerd door Riot Games Entertainment en bestaat uit negen afleveringen verdeeld over drie aktes

Maandag 27 september 2021 –  Arcane, de eerste tv-serie van Riot, is vanaf 7 november om 03:00 wereldwijd te zien op Netflix. De serie bestaat uit drie aktes met ieder drie afleveringen. De eerste drie afleveringen verschijnen op 7 november na de League of Legends Worlds Final, de meest bekeken esportscompetitie ter wereld. De tweede en derde akte lanceren op respectievelijk 13 en 20 november.

Op zichzelf staande animatieserie
Arcane beschrijft de oorsprong van League of Legends-personages, maar is een op zichzelf staande animatieserie met een complex universum, morele dilemma’s, een spannende verhaallijn en adembenemende animaties van de Franse studio Fortiche. Fortiche is al lange tijd partner en heeft een bewezen staat van dienst met kwalitatief hoogstaande producties zoals Get Jinxed!WarriorsRise en POP/STARS van de virtuele popgroep K/DA.

De serie toont het precaire evenwicht tussen de welvarende stad Piltover en de onderwereld van het Zaun, twee plaatsen in de wereld van Runeterra die de thuisbasis is voor veel briljante geesten. De creatie van Hextech, een manier waarmee iedereen magische energie kan controleren, bedreigt echter dat evenwicht. Het is in deze gespannen sfeer dat de waarden en overtuigingen van twee zussen met een complex verleden – Jinx en Vi – op de proef worden gesteld. Hun persoonlijke strijd beïnvloedt de wereld op manieren die ze nooit hadden verwacht en is cruciaal voor het lot van Runeterra.

Christian Linke, Co-Creator van Arcane: “Toen we begonnen aan de productie van Arcane, wisten we dat we met het verhaal van Jinx en Vi iets heel bijzonders hadden. We wilden van Arcane een weerspiegeling maken van de diepe morele vragen waar ieder van ons op een dag mee geconfronteerd wordt: wat zijn we bereid te doen voor familie? Welke waarden geef je op en welke conflicten kun je verdragen? Spelers krijgen dankzij het verhaal, de handgeschilderde art-style en genuanceerde animatie van personages een rijke blik in de wereld van League of Legends.”

Bekende én nieuwe personages
Spelers komen bekende gezichten tegen in Arcane, zoals Jinx, Vi, Jayce en Caitlyn. In de serie leren ze meer over de gebeurtenissen die hen maakten tot de iconische kampioenen die we vandaag kennen, maar ook over hoe hun verhaal verdergaat. Spelers maken ook kennis met nieuwe gezichten. Vander en Silco zijn beiden inwoners van Zaun en spelen een cruciale rol in het vormgeven van de evoluerende wereld.

Alex Yee, Co-Creator van Arcane“Arcane is een verhaal van dualiteit, waarin personages verdeeld raken tussen twee helften van een stad. Elk met hun eigen verdiensten en gebreken. Je kunt de held zijn in jouw verhaal, maar de schurk in het verhaal van iemand anders.”

De kampioenen in Arcane zijn dezelfde kampioenen waar spelers van zijn gaan houden in de games. Ze voelen vertrouwd aan, maar er kunnen enkele verschillen zijn met wat spelers zich herinneren. Ze zijn namelijk aangepast voor de tv-serie.

Eerder deze week kondigde Riot de wereldwijde stemacteurs voor Arcane aan. De Engelstalige cast bestaat uit:

  • Vi – Hailee Steinfeld
  • Caitlyn – Katie Leung
  • Jayce – Kevin Alejandro
  • Silco – Jason Spisak
  • Jinx – Ella Purnell
  • Mel – Toks Olagundoye
  • Vander – J.B Blanc
  • Viktor – Harry Lloyd

Nicolo Laurent, CEO van Riot Games: “Spelers over de hele wereld houden van League en het bijbehorende universum. Hun passie is wat ons inspireert. De lancering van Arcane is het begin van het volgende hoofdstuk voor Riot en we kunnen niet wachten tot de spelers zien wat we voor hen in petto hebben op het gebied van games, entertainment en sport. Met dit in gedachten plaatsen we onze spelers in het middelpunt van een geweldige launch. League of Legends Worlds en de release van Arcane worden een ongekende, internationale viering van competitie, entertainment en community. Het is een geweldig weekend voor de spelers.”

Arcane is een bevestiging van de wens van Riot Games om te diversifiëren. In de audiovisuele wereld, maar nog meer in de amusementswereld, waar het reeds talrijke animaties, musicals, literaire en grafische producties op zijn naam heeft staan. Riot Games blijft zijn fanbasis uitbreiden, zowel binnen als buiten zijn games.

Voor meer informatie over Arcane, bezoek de officiële website en volg Arcane op social media via @ArcaneShow.