Officiële loting UEFA Futsal EURO 2022 vindt op 18 oktober plaats in Zeist

Loting wordt gehost door Soufiane Touzani en Rocky Hehakaija.
Eindtoernooi voor het eerst in Nederland.

Zeist, 28 september 2021 – Vandaag heeft UEFA bekendgemaakt dat de officiële loting voor UEFA Futsal EURO 2022 plaatsvindt op maandag 18 oktober op de KNVB Campus in Zeist, de thuisbasis van Oranje Futsal. Voor het eerst in de geschiedenis bestaat het deelnemersveld uit maar liefst zestien landen en vormt daarmee het grootste EK Futsal (zaalvoetbal) aller tijden. Het kampioenschap vindt van 19 januari tot en met 6 februari 2022 plaats in Amsterdam en Groningen, en de kaartverkoop gaat een dag na de loting van start. Het is de eerste keer dat het eindtoernooi in Nederland wordt georganiseerd.

Indeling Loting
In vier poules van vier strijden de deelnemende landen om een plek in de kwartfinale en uiteindelijk om de Europese titel. Afhankelijk van de UEFA-coëfficiëntenlijst worden de deelnemers bij de loting in één van de vier potten ingedeeld. De definitieve potindeling wordt na de FIFA Futsal World Cup, die momenteel in Litouwen plaatsvindt, opgesteld.

Toernooidirecteur Gijs de Jong kijkt uit naar de loting: “Voor het eerst vindt de loting voor een Europees Kampioenschap plaats op de KNVB Campus in Zeist, iets waar we als toernooiorganisatie natuurlijk trots op zijn. Maandagavond 18 oktober weten de teams wie ze gaan ontmoeten en kan de voorbereiding beginnen. Ook voor de fans. We kijken uit naar volle zalen en veel spektakel”.

Nederlandse en Europese Futsal-legendes aanwezig bij loting
De loting zal worden gehost door UEFA Futsal EURO-ambassadeur Soufiane Touzani en straatvoetbalkoningin Rocky Hehakaija. Zij ontvangen een aantal Nederlandse en Europese Futsal-legendes in Zeist. De loting is op 18 oktober vanaf 18:00 uur live te volgen via UEFA.tv.

Start kaartverkoop Ziggo Dome en Martiniplaza
De kaartverkoop voor alle wedstrijden start een dag na de loting op 19 oktober. Voor het grootste EK Fustal ooit worden de twee speellocaties, Ziggo Dome in Amsterdam en MartiniPlaza in Groningen, volledig omgetoverd tot ware Futsal Walhalla’s. Beide locaties bieden gezamenlijk plaats aan maar liefst 17.500 futsal-fans. De vijf tegen vijf wedstrijden beloven voor jong en oud een waar spektakel te worden met veel actie en snelheid.

UEFA Futsal EURO 2022 gaat van start op woensdag 19 januari. Zondag 6 februari vindt de finale plaats en wordt bekend wie zich de komende vier jaar Europees kampioen mag noemen. Kaarten zijn daags na de loting verkrijgbaar vanaf € 10,- via de officiële toernooiwebsite.

Zestien deelnemende landen
Voor het eerst in de geschiedenis strijden zestien landen om de Europese titel. Als gastland is Oranje Futsal automatisch van de partij en andere deelnemende landen zijn titelhouder Portugal, Azerbeidzjan, Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Finland, Georgië, Italië, Kazachstan, Polen, Rusland, Slowakije, Slovenië, Spanje en Oekraïne. Servië en Wit-Rusland spelen tussen 14 en 17 november tegen elkaar om het laatste ticket. Met twee spectaculaire locaties in Amsterdam (Ziggo Dome) en Groningen (MartiniPlaza), hebben toeschouwers een unieke kans om te genieten van Europees topfutsal.

Ga voor meer informatie over UEFA Futsal Euro 2022 naar de officiële toernooiwebsite op https://www.knvb.nl/futsaleuro.