Riot Games lanceert Star Guardian-evenement op 14 juli met cross-game-content, muzikale samenwerkingen, merch en meer

Het geliefde op anime geïnspireerde thema keert deze zomer terug met nieuwe content voor League of Legends, League of Legends: Wild Rift en Legends of Runeterra

Bekijk hier de officiële trailer

Los Angeles, 12 juli 2022 – Riot Games heeft meer details bekendgemaakt van het wereldwijde Star Guardian-evenement. Het is een tien weken durende magische ervaring die spelers en anime-fans over heel de wereld samenbrengt met in-game-content en out-of-game-evenementen. Het Star Guardian-evenement begint wereldwijd op donderdag 14 juli met de release van het nummer en videoclip “Everything Goes On” door Porter Robinson. Daarna wordt nieuwe merch gelanceerd en verschijnt er nieuwe content in “League of Legends”, “League of Legends: Wild Rift” en “Legends of Runeterra”.

Star Guardian is Riot Games’ eerbetoon aan mahō shōjo, een anime-genre dat jonge vrouwen mondiger maakt, het belang van goede vrienden laat zien en authentieke representaties van iemands zelfbeeld viert. Star Guardian is een levendig, alternatief universum dat draait om een jonge cast van champions die overdag schoolrelaties onderhouden en ’s nachts de verantwoordelijkheden van magische krijgers dragen.

“Star Guardian is een wereld waar onze spelers dol op zijn en waar ze al jaren meer van willen zien,” aldus Executive Producer van “League of Legends” Jeremy Lee. “We zijn zo enthousiast om het op deze grootse manier terug te brengen in meerdere titels en delen van Riot en samen te werken met zoveel geweldige partners. We willen het potentieel van dit universum echt laten zien aan onze spelers, maar ook aan potentiële nieuwe fans die net zoveel van dit soort magie houden als wij.” 

Porter Robinson maakt speciaal nummer voor Star Guardians
De aftrap van het evenement is de release van “Everything Goes On”, een nummer van de bejubelde zanger, songwriter en producer Porter Robinson. Robinson schreef, produceerde en zong het nummer dat het verhaal vertelt van twee Star Guardians die allebei onafhankelijk van elkaar in het reine komen met hun verlies en de wil vinden om verder te gaan met hun nieuwe kameraden. Het nummer is vanaf 14 juli beschikbaar op alle grote streamingplatforms en de videoclip gaat in première op YouTube.

Nieuwe gezichten
In deze vierde versie van de Star Guardian-serie worden de populaire favorieten uit drie Riot-titels vergezelt door nieuwe gezichten:

 • “League of Legends, ’s werelds meest gespeelde PC MOBA, komt met 12 nieuwe Star Guardian skins, een in-client verhalende ervaring getiteld Star Guardian: Another Sky, een gloednieuwe champion, en een event pass om meer exclusieve content vrij te spelen:
  • Champion Launch: Nilah the Joy Unbound (ADC)
  • Skins: Star Guardian Akali (Legendary), Kai’Sa (Legendary), Ekko, Sona, Taliyah, Quinn, Nilah en Rell; Star Nemesis Morgana en Fiddlesticks; Prestige Star Guardian Ekko en Syndra
  • LoL (en TFT) Star Guardian Event Pass
  • Ultimate Spellbook game mode keert terug
  • Nieuwe Emotes, Chromas en Wards
  • In-Client Verhalende Ervaring: Star Guardian: Another Sky (exclusief in LoL)
   • Door LoL en TFT te spelen doorlopen spelers een meeslepend verhaal over liefde, verlies, vergeving en vriendschap door de ogen van een gloednieuwe crew geleid door Akali en Kai’Sa. Door in-game champion-missies te voltooien vergroten ze hun band met de verschillende Guardians, ontgrendelen ze beloningen en ontdekken ze onderweg nieuwe verhalen.
 • “League of Legends: Wild Rift”, de mobiele MOBA van Riot Games, bevat nieuwe en terugkerende Star Guardians tijdens dit evenement. Ook bevat het een eigen in-client verhalende ervaring met de familieleden van de Star Guardians:
  • Skins: Star Guardian Orianna, Seraphine, Ahri, Senna, Xayah, Rakan en Miss Fortune; Redeemed Star Guardian Rakan en Xayah
  • WR Star Guardian Event Pass
  • In-Client Verhalende Ervaring (exclusief in Wild Rift)
   • Spelers maken Xayah’s reis mee om Rakan te redden met hulp van een aantal gloednieuwe Star Guardians. Ze kunnen hun team en vrienden levelen door een reeks van in-game-missies te voltooien en te vechten tegen chaos monsters. Spelers volgen de onverschrokken Guardians terwijl ze leren vergeven en nieuwe vriendschappen sluiten.
 • “Legends of Runeterra”, het bekroonde digitale kaartspel, viert dit met de release van Star Guardian-thema skins, Guardians en boards:
  • Skins: Star Guardian Gwen, Kai’Sa, Jinx, Senna, Quinn, Taliyah, Lulu, Soraka
  • Bovendien debuteert Star Guardian Kai’sa als LoR’s eerste legendary skin, compleet met een exclusieve kaartillustraties, nieuwe voice lines en een unieke level-up animatie.
  • Guardians: Star Guardian Drake en Gwen Doll
  • Board: Starlight Stage Legendary Board
  • Nieuwe Emotes & Cardbacks

Riot Games Music
Als onderdeel van het evenement brengt Riot Games Music hun derde album uit met creator-veilige muziek. Het album heeft een toepasselijk thema en draagt de naam “Sessions: Star Guardian Taliyah”. Nummers op de twee vorige “Sessions”-albums zijn gezamenlijk meer dan 43 miljoen keer gestreamd op grote streamingplatforms en bieden creators een levendige en unieke catalogus aan muziek voor gratis gebruik bij hun content. Spelers en fans kunnen op het derde album een suite van dance en elektronische muziek verwachten.

Riot Games Social Impact Fund
Het Riot Games Social Impact Fund, Riot’s non-profit motor, wordt tijdens Star Guardian geactiveerd om non-profits over de hele wereld te steunen. Dit doen ze door spelers meerdere manieren te geven om iets terug te doen tijdens het evenement. Riot gaat in League of Legends tussen 14 juli en 15 augustus 20% van de opbrengst van de Star Guardian Event Pass bijdragen aan het Riot Games Social Impact Fund. Dit doen ze in samenwerking met ImpactAssets. Van 28 juli tot 29 augustus gaat Riot 100% van de opbrengst van Star Guardian Taliyah en alle gerelateerde bundelverkopen bijdragen aan het Riot Games Social Impact Fund. In-game-items die in aanmerking komen zijn:

 • Star Guardian Taliyah (alleen skin)
 • Star Guardian Taliyah Grens Set
 • Star Guardian Taliyah Chroma-bundel
 • Star Guardian Taliyah All-Star bundel

Voor elke 10 chaos monsters die in de in-client verhalende ervaring van “Wild Rift” worden verslagen tussen 14 juli en 11 augustus, wordt $1 bijgedragen aan het Riot Games Social Impact Fund. Dit loopt op tot een maximum van 2 miljoen dollar.

Tot slot kunnen spelers vanaf 14 juli hun liefde voor Star Guardian uitdrukken met officiële Riot Games Merchandise plushies, kleding, sieraden en meer. De officiële collectie bevat ook door Riot ontworpen partnerartikelen van bedrijven als Good Smile Company en Secretlab.

Ga voor meer informatie over Star Guardian 2022 naar starguardian.com of kijk op @leagueoflegends, @wildrift, @playruneterra, en @riotgamesmusic op Twitter, Instagram en Facebook.