RIDE 4 van ontwikkelaar Milestone nu verkrijgbaar

De ultieme race-ervaring voor alle motorliefhebbers is nu verkrijgbaar op PlayStation®4, Xbox One en PC/STEAM

Donderdag 8 oktober 2020 – Milestone kondigt met trots de release van RIDE 4 aan, het nieuwste hoofdstuk in de geliefde franchise toegewijd aan alle motorliefhebbers. De game is vanaf nu verkrijgbaar voor PlayStation®4, Xbox One en Windows PC/STEAM.

Next-gen-consoles
RIDE 4 wordt ook klaargemaakt voor de next-gen-consoles en is op 21 januari 2021 beschikbaar voor PlayStation®5 en Xbox Series X. Spelers die de game voor de PlayStation®4 aanschaffen kunnen de game tot 30 april 2021 kosteloos upgraden naar de PS5™-versie, inclusief alle aangeschafte DLCs. De spelers in het bezit van de Xbox One-versie kunnen de Xbox Series X-versie automatisch downloaden zonder extra kosten dankzij Smart Delivery.

Authentiek en levensecht
RIDE 4 brengt authentieke en levensechte replica’s van de meest iconische motors tot leven. Alle modellen in de game zijn van de grond af aan gemaakt met behulp van de meest geavanceerde technologieën en de originele CAD en 3D scans van de echte modellen. Zelfs de meest zeldzame en bijzondere modellen zijn dankzij deze technologieën tot in detail nagemaakt. Elk detail van de motoren is zorgvuldig uitgewerkt en zo dicht mogelijk bij het origineel gebracht. Zelfs de cockpit is een perfecte reproductie van het echte werk, zowel in design als in dynamische elementen. De data op het dashboard verandert realtime (snelheid, temperatuur, traction control) en zelfs het oliereservoir trilt mee met de bewegingen van de motor! RIDE 4 is met liefde gemaakt door motorliefhebbers voor motorliefhebbers. Laser- en drone-scanning zorgt voor een nog nooit eerder getoonde nauwkeurigheid in het namaken van de meest geliefde en iconische circuits over de hele wereld.

Volledig vernieuwde carrièremodus
RIDE 4 is voorzien van een volledig vernieuwde carrièremodus die de speler met snelle uitdagingen over de hele wereld brengt. Uiteindelijk kunnen spelers deelnemen aan de grootste kampioenschappen met de krachtigste sportmotoren, inclusief de nieuwste Endurance-modus – de moeilijkste uitdaging die alleen de beste virtuele rijders aandurven. Deze nieuwe gamemodus gaf Milestone de mogelijkheid om het realisme en de authenticiteit van de belichting, weersomstandigheden en pitstops voor banden en brandstof naar een hoger niveau te tillen. Wanneer het echt moeilijk wordt, is strategie cruciaal om succes te behalen. Om het nog unieker te maken, hebben spelers toegang tot diverse tools om hun eigen motoren en motorpakken te creëren en zelfs mechanische onderdelen te customizen. De mogelijkheden voor het customizen van helmen en pakken gaan  verder dan ooit. Alle UGCs kunnen online worden gedeeld en door vrienden en de online community gebruikt worden in races.

Artificial Intelligence
Het bereiken van de top in RIDE 4 is geen makkelijke opgave. De competitie is nog intenser dankzij de eigen technologie A.N.N.A, een acroniem voor Artificial Neural Network Agent. Het is een revolutionaire Artificial Intelligence gebaseerd op neurale netwerken die een ongelofelijk uitdagend niveau mogelijk maakt met slimmere en snellere tegenstanders.

De multiplayermodus bevat nu dedicated servers die ervoor zorgen dat gameplay uiterst soepel verloopt, zodat spelers zich alleen hoeven te focussen op wat echt belangrijk is: de overwinning!

Yamaha Motor, Milestone’s belangrijkste partner voor RIDE 4, is een iconisch en historisch motormerk met een geweldig erfgoed en een succesvolle competitieve geschiedenis. Hun kernwaarden, innovatie, enthousiasme, vertrouwen, emotie en een hechte band met klanten, sluiten perfect aan bij Milestone’s visie: een RIDE 4 waarin spelers van over de hele wereld authentieke en adembenemende competities ervaren.

Samenwerking met Yamaha en Bridgestone
Paolo Pavesio, Marketing en Motorsport Director, Yamaha Motor Europe reageert: “racen en adrenaline zijn sinds onze oprichting 65 jaar geleden altijd onderdeel geweest van het DNA van Yamaha. Daarom voelt het voor ons bijna vanzelfsprekend om samen te werken met Milestone, een van de grootste namen in de wereldwijde motorgames-industrie. We streven ernaar om opwinding en emotie naar onze klanten en alle motorliefhebbers te brengen. Met Milestone en RIDE 4 richten we ons op nieuwe fans met een passie voor motoren. Met RIDE 4 en een variatie aan unieke on- en offline-activiteiten het komende jaar zijn we meer betrokken in gaming dan ooit”.

Milestone is ook een samenwerking aangegaan met Bridgestone, ’s werelds grootste banden en rubberbedrijf. “Als wereldleider op gebied van mobiliteit met een groot portfolio aan premium producten en oplossingen, inclusief premium motorbanden, zagen we een gepaste kans om ons debuut te maken in de virtuele wereld door samen te gaan werken met Milestone, een bewezen leider in motor simulatie games”, reageerde Nico Thuy, Head of Motorcycle Business bij Bridgestone EMIA. “We zijn altijd opzoek naar nieuwe mogelijkheden om interactie met onze klanten en de community aan te gaan, terwijl we ook zo goed mogelijk de kwaliteiten van onze producten naar voren laten komen. Onderdeel zijn van RIDE 4 biedt een unieke kans om juist dat te doen.” 

RIDE 4 is vanaf vandaag verkrijgbaar voor PlayStation®4, Xbox One en Windows PC/STEAM.