EA SPORTS FIFA 21 MET ROBUUSTE CAREER MODE VANDAAG WERELDWIJD VERKRIJGBAAR MET MEER DAN 3,6 MILJOEN SPELERS DIE DE GAME AL SPELEN

Spelers kunnen met vrienden in VOLTA FOOTBALL online een team vormen of zich in FIFA Ultimate Team storten om samen te strijden voor beloningen in FUT Co-op 

Koop nu FIFA 21 en ervaar zonder extra kosten next-gen gaming op PlayStation 5 of Xbox Series X*

REDWOOD CITY, Californië, VS. – 9 oktober 2020 – Vandaag bracht Electronic Arts Inc. (NASDAQ:EA) EA SPORTS™ FIFA 21 uit, waar spelers elk moment van de reis van hun team kunnen managen dankzij nieuwe toevoegingen aan het speltype Carrière of zich kunnen laven aan de ziel van de straat met baanbrekende updates voor VOLTA FOOTBALL, dat meer manieren biedt om online met vrienden te spelen. Dankzij een combinatie van de meest intelligente gameplay tot nu toe en nieuwe sociale ervaringen in FIFA Ultimate Team™, kunnen fans een ongeëvenaarde levensechtheid ervaren op PlayStation®4, Xbox One en op pc via Origin™ en Steam.

Dit jaar spelen meer spelers dan ooit de game eerder en meer dan 2,3 miljoen spelers wereldwijd ervaren met EA Play** al de spanning van op het virtuele veld staan. Spelers zijn ook druk bezig geweest met het samenstellen van hun dream team, met tot nu toe meer dan 3 miljoen aangemaakte selecties.

“Samen spelen met vrienden en familie is een groot deel van wat het spelen van EA SPORTS FIFA zo leuk maakt en dit jaar hebben we een aantal manieren toegevoegd om samen te werken op het virtuele veld in VOLTA FOOTBALL en FUT,” aldus Aaron McHardy, Executive Producent bij EA SPORTS FIFA. “We hebben ook totaal nieuwe functies toegevoegd aan Career Mode, waarbij we nadrukkelijk geluisterd hebben naar de concrete feedback die we van onze spelers hebben gekregen, om een ervaring op te bouwen die ze in staat stelt elk moment te managen en hun favoriete team vanaf het begin van het seizoen naar voetbalglorie te brengen.”

Carrière modus
Dit jaar zorgen nieuwe innovaties, die aan het speltype Carrière toegevoegd zijn, voor meer diepgang in wedstrijden, transfers en trainingen, met meer manieren dan ooit om de teamgroei te sturen en het voor spelers gemakkelijker te maken om aan hun managerscarrière te beginnen. Functies zoals de Interactieve wedstrijdsim en Spelerontwikkeling zijn belangrijke hulpmiddelen om je seizoen te managen, terwijl de verbeterde AI van de tegenstander nieuwe systemen biedt die een beter geïnformeerde besluitvorming van de AI creëren bij het mandekken, tackelen, passen en dribbelen.

VOLTA FOOTBALL
VOLTA FOOTBALL keert terug naar de straat waarbij spelers nu de gelegenheid krijgen om topsterren aan hun team toe te voegen in het totaal nieuwe speltype VOLTA FEATURED BATTLES. Neem het op tegen voetbaliconen als Kylian Mbappé, de FIFA 21-coverster, samen met wereldberoemde sterren als de bekroonde producer en DJ Diplo en wereldkampioen zwaargewicht boksen Anthony Joshua, terwijl er gedurende FIFA 21 elke week nieuwe grote namen bij komen***. Spelers kunnen ook genieten van een meer sociale vorm van straatvoetbal met VOLTA SQUADS, een nieuwe manier waarop maximaal vier vrienden de handen ineen kunnen slaan of meedoen met de community en andere VOLTA FOOTBALL-spelers en samen in een 5-tegen-5 online coöperatief spel winnen.

Gameplay
Intelligentere gameplay biedt meer doelkansen met gloednieuwe dynamische aanvalssystemen. Deze verbeteringen zijn bedoeld om de besluitvorming van spelers naar een hoger niveau te tillen en creativiteit en controle over het hele veld te belonen, waardoor een meer levensechte voetbalervaring wordt gecreëerd door middel van eigenschappen als Positiespelpersoonlijkheid, nieuwe Creatieve loopacties en Wendbaar dribbelen.

FIFA Ultimate Team
Werk samen met de FUT-community om een droomteam samen te stellen in de meest sociale FIFA Ultimate Team-ervaring tot nu toe. Strijd samen met vrienden online om beloningen in het gloednieuwe speltype FUT Co-op te verdienen of sluit je aan bij de wereldwijde FUT-community in FUT-evenementen. Ga voor meer informatie over alle nieuwe functies en speltypen in FIFA 21 naar: https://www.ea.com/nl-nl/games/fifa/fifa-21/features.

Next-level gaming
Fans kunnen ook profiteren van de kracht van next-level gaming met ‘Dubbele versie’ voor de nieuwe generatie consoles waarmee spelers hun exemplaar van FIFA 21 zonder extra kosten kunnen upgraden van PlayStation 4 naar PlayStation 5 of van Xbox One naar Xbox Series X*. Alle in VOLTA FOOTBALL en FIFA Ultimate Team geboekte voortgang wordt eveneens overgezet, dus fans kunnen hun FUT-club en meer van de ene generatie consoles meenemen naar de volgende. Consoles zonder schijfstation vereisen digitale rechten om te upgraden.

Gedurende het hele seizoen zullen FIFA-spelers die lid van EA Play** zijn Seizoenaanvang-ERV-boosts voor FIFA Ultimate Team, terugkerende FUT-tenues en itembeloningen voor stadionaanpassingen ontvangen plus ook nog eens 10% korting op FIFA-punten. Ga naar ea.com/nl voor meer informatie

FIFA 21 is ontwikkeld door EA Vancouver en EA Romania en is vandaag wereldwijd verkrijgbaar voor PlayStation®4, Xbox One en pc via Origin™ en Steam. Sluit je aan bij de EA SPORTS FIFA-community op Facebook en op Instagram of volg ons op Twitter @ea_benelux.

EA SPORTS FIFA 21-materialen zijn te downloaden op de officiële perssite: PRESS.EA.COM.

* Disc-upgrade niet beschikbaar voor de PlayStation®5 digitale editie console. Digitale aankoop vereist voor consoles zonder optisch schijfstation. ER GELDEN VOORWAARDEN EN BEPERKINGEN. ZIE https://www.ea.com/nl-nl/dual-entitlement VOOR MEER INFORMATIE.

** ER GELDEN BEPAALDE VOORWAARDEN, BEPERKINGEN EN UITSLUITINGEN. ZIE https://tos.ea.com/legalapp/eaplay/US/nl/PC/ VOOR MEER INFORMATIE.

*** Speelbaar talent kan slechts tijdelijk in de game verkregen worden. Speelbaar talent Kylian Mbappé is 9-16 oktober 2020 beschikbaar. Anthony Joshua is 23-30 oktober 2020 beschikbaar. Diplo is 13-20 november 2020 beschikbaar.