RESIDENT EVIL™ BESTAAT VANDAAG 25 JAAR! VIER HET MET NIEUWE DETAILS VOOR RESIDENT EVIL™ VILLAGE

Capcoms baanbrekende survival horror-franchise bereikt vandaag een monumentale mijlpaal met de 25e verjaardag van Resident Evil. De populaire serie is inmiddels goed voor meer dan 107 miljoen verscheepte exemplaren, introduceerde enkele van de beroemdste game-personages en gameplay-systemen, en groeide boven games uit tot een groter entertainmentmerk. Ondertussen is het volgende deel in de serie alweer onderweg met Resident Evil™ Village, dat op 7 mei 2021 verschijnt voor PlayStation® 5, PlayStation® 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Steam en, zoals onlangs werd aangekondigd, Stadia. In aanloop naar de lancering bevestigde Capcom dat een nieuw digitaal Resident Evil Showcase-evenement komt in april en werden details aangekondigd voor een open beta-test voor de komende multiplayer-ervaring Resident Evil Re:Verse.

Tijdens het nieuwe digitale Resident Evil Showcase-evenement in april worden nieuwe game-details onthuld die fans een beter idee geven van wat ze kunnen verwachten wanneer Resident Evil Village op 7 mei verschijnt. Tijdens de Resident Evil Showcase in januari werd informatie onthuld over belangrijke nieuwe gameplay-features en personages in Resident Evil Village, naast andere updates over de serie. Het evenement van april zal naast nieuwe game-content meer nieuws over de 25e verjaardag delen. Volg het @RE_Games-kanaal op Twitter voor meer informatie. Binnenkort lees je daar ook hoe laat en waar je het digitale evenement precies kunt kijken.

In de komende multiplayer-ervaring Resident Evil Re:Verse komt een bonte mix aan populaire personages en biowapens samen om 25 jaar Resident Evil te vieren. In Resident Evil Re:Verse beginnen spelers als menselijke personages die jacht op elkaar maken en de virusflesjes moeten verzamelen die over de map verspreid liggen. Wanneer spelers worden uitgeschakeld, keren ze terug als biowapens om wraak te nemen. Hoe meer flesjes ze verzamelden, hoe sterker hun biowapentransformatie zal zijn – waarbij de speler zelf kan kiezen of hij kiest voor een volledig offensieve strategie of juist om zoveel mogelijk flesjes te verzamelen. Dit bedankje voor de fans komt gratis beschikbaar voor spelers die Resident Evil Village aanschaffen. Vandaag maakte Capcom bekend dat PlayStation® 4-, Xbox One- en Steam-spelers kunnen deelnemen aan de open beta-test van Resident Evil Re:Verse die plaatsvindt van 8 april om 08:00 uur tot 12 april om 07:59 uur. Spelers die deelnamen aan een eerdere closed beta-test en de game nog op hun hardware hebben staan, kunnen via een game-update spelen zodra de open beta is begonnen. Nieuwe spelers kunnen de open beta-content pre-loaden vanaf 5 april. Alle open beta-deelnemers moeten over een Capcom ID beschikken om te kunnen spelen.

Pre-orders voor Resident Evil Village zijn nu beschikbaar. De digitale Standard- en Deluxe Edition-opties zijn beschikbaar voor alle platformen, daarnaast zijn voor console-spelers de fysieke Standard en Collector’s Edition beschikbaar. De digitale Deluxe Edition bevat naast de basisgame een digitaal “Trauma Pack” met aanvullende in-game-content, inclusief een Samurai Edge-wapen, een door Resident Evil 7 biohazard geïnspireerd ‘found footage’-schermfilter, een tape-recorder-savepunt-optie, directe toegang tot een bijzonder hoog moeilijkheidsniveau en meer. De fysieke Collector’s Edition bevat alle content van de Deluxe Edition plus een prachtige statue van franchise-veteraan Chris Redfield, een SteelBook-hoes, een artboek, een stoffen plattegrond van het dorp en een A4-print van key-art. Resident Evil Village kan vanaf de PlayStation 4-versie geüpgraded worden naar de PlayStation 5-versie en ondersteunt Smart Delivery voor Xbox Series X|S en Xbox One-consoles.

 Beeldmateriaal, inclusief de nieuwste trailers en screenshots, is verkrijgbaar op de Capcom-perssite: https://www.capcomeuro-press.com. Volg @RE_Games voor het laatste nieuws.