Ravensburger onthult Disney Lorcana gameplay in aanloop naar de launch in de zomer

De langverwachte Trading Card Game (TCG) wordt ondersteund door lokale evenementen in de winkels, waarbij de nadruk ligt op plezier en saamhorigheid voor zowel TCG-fans als beginners.

 

Amersfoort, 13 april 2023 – Vandaag heeft Ravensburger bekendgemaakt hoe je Disney Lorcana  –  het nieuwe spel van 2023 waar het meest naar wordt uitgekeken – moet spelen. Het bedrijf onthulde ook plannen voor ondersteunende spelavonden in lokale spellenwinkels.

Het spel debuteert op 18 augustus in lokale spellenwinkels en in de Disneyparken, en vervolgens op 1 september in de groothandel en op ShopDisney.com. Disney Lorcana is een fantastisch verzamel Trading Card Game, dat twee of meer spelers meeneemt naar het magische rijk van Lorcana. Hier worden spelers Illumineers en hanteren ze magische inkt om “glimmers” van Disney-personages en -voorwerpen op te roepen, die op zowel bekende als opnieuw bedachte manieren verschijnen.

“In de kern gaat het er bij games om mensen samen te brengen om plezier te hebben en goede herinneringen te maken. Ik geloof dat spellen en Disney dit gemeen hebben,” zegt Ryan Miller, co-designer en Brand Manager, Disney Lorcana. “We willen dat Disney Lorcana onze spelers op dezelfde manier zal boeien als de verhalen van Disney hun publiek boeien.”

In een spel van Disney Lorcana gaan spelers met hun teams van glimmers op zoek naar verloren overleveringen. Ze spelen personages, acties en voorwerpen uit hun hand en kiezen of ze met hun glimmers op zoek gaan naar lore of dat ze hun tegenstanders uitdagen. De eerste speler die 20 lores heeft verzameld, wint. Meer details over hoe je Disney Lorcana moet spelen, kun je vinden op disneylorcana.com.

“Mijn co-designer Steve Warner en ik hielden vier factoren in gedachten bij het ontwerpen van het spel: toegankelijkheid, plezier, strategie, en eigenzinnigheid,” zei Miller. “Nieuwe spellen leren kan beangstigend zijn, dus hebben we duidelijke regels gemaakt die nieuwe spelers hopelijk niet zullen afschrikken. We hadden ook iets nodig dat leuk genoeg was om mensen aan het spelen te krijgen, met genoeg strategie in het spel voor ervaren spelers.”

“Tenslotte wilden we ervoor zorgen dat Lorcana aanvoelde als een Disney spel. Dat is bereikt met kunst, sfeertekst en ontwerp. Er zijn bijvoorbeeld liedjes-kaarten in het spel, gebaseerd op liedjes uit Disney films. Je hoeft ze niet te zingen als je speelt, maar we zullen het ook niet ontmoedigen.”

Spellenavonden bij lokale spellenwinkels
Ravensburger heeft ook details bekendgemaakt over het georganiseerde spelprogramma, dat spellenavonden in lokale spellenwinkels ondersteunt. Spellenwinkels die in aanmerking komen, ontvangen een pakket met promokaarten, pins en andere prijzen voor de spelers.

“Lokale spellenwinkels ondersteunen is essentieel voor het opbouwen van een gemeenschap rond een TCG”, zegt Miller. “Dit ondersteunt niet alleen de levensduur van een spel, maar schept ook een tweede thuis waar Lorcana-spelers en -verzamelaars elkaar kunnen ontmoeten om te ruilen en te spelen.”

Afhankelijk van wat hun spelers willen, kunnen winkels deze speelset gebruiken om toernooien te organiseren of om ‘competitie spelen’ te ondersteunen. Competitie spelen is op basis van deelname. Spelers verzamelen punten door te spelen (winnen of verliezen), een vriend mee te nemen naar de spellenavond, of door iemand te leren spelen, en wisselen die punten vervolgens in voor een kans om een prijs te winnen. De set bevat genoeg materiaal voor een competitieprogramma van 12 weken.

Een lijst van deelnemende lokale spellenwinkels zal beschikbaar zijn op DisneyLorcana.com wanneer de lancering dichterbij komt.