EA SPORTS FC™ FUTURES onthuld: het plan om wereldwijd 10 miljoen dollar te investeren in de groei van de voetbalcommunity

Driejarige investeringsplannen zijn onthuld bij de opening van de Rocky And Wrighty Arena in Zuid-Londen, in samenwerking met de Football Foundation.

LONDEN – 11 april 2023 – Vandaag heeft Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) FC FUTURES aangekondigd; een wereldwijd plan om op betekenisvolle wijze te investeren in de voetbalcommunity met als doel het spel voor iedereen te laten groeien. Het plan omvat investeringen die de komende drie jaar zullen worden gedaan in verschillende grassroots-voetbalprojecten. Deze aankondiging komt vlak na de bekendmaking van EA SPORTS’ nieuwe merkidentiteit, logo en visie voor de interactieve toekomst van voetbal: EA SPORTS FC.

“EA SPORTS FC staat symbool voor een positieve toekomst van het voetbal. Die toekomst zal worden gevormd door het bieden van middelen aan jongeren die nodig zijn om hun dromen te volgen”, aldus David Jackson, VP Brand Marketing bij EA SPORTS. “We kijken ernaar uit om samen te werken met voetbalorganisaties en iconen over de hele wereld om de volgende generatie jonge voetbalfans te inspireren en hun liefde voor het spel te laten groeien.”

  • Vandaag vond de eerste van vele FC FUTURES-activiteiten plaats. EA SPORTS en de Football Foundation, de liefdadigheidsinstelling van The Premier League, The FA en de Britse regering, onthulden namelijk de ‘Rocky and Wrighty Arena’ in Turnham Academy in Zuid-Londen. Het veld, dat werd geopend door Engeland-legende Ian Wright, zal de jeugd in de omgeving extra toegang tot voetbal bieden en de volgende generatie spelers helpen inspireren.
  • FC FUTURES gaat een openbaar toegankelijke bibliotheek van trainingspraktijken in vijf talen samenstellen. Jonge spelers en community-coaches kunnen deze bibliotheek later dit jaar online bekijken en gebruiken voor hun trainingsplannen.
  • Daarnaast zal FC FUTURES de community toegang tot voetbal bieden door de aanleg en het opknappen van velden te ondersteunen, wat wordt gefaciliteerd via stichtingen, federaties en bonden.
  • Ten slotte zal FC FUTURES investeren in grassroots trainingsaccessoires in de vorm van ballen, hesjes, kegels en andere essentiële uitrusting.

EA SPORTS is een meerjarige partnership aangegaan met de Union of European Football Associations (UEFA) om de voetbalcommunity verder te ondersteunen, met advies en investeringen van UEFA Grassroots Football Coaches.

“We zijn verheugd over de samenwerking met EA SPORTS en hun EA SPORTS FC FUTURES-programma”, aldus Frank K. Ludolph, hoofd technische ontwikkeling bij de UEFA. “Via ons team met UEFA-experts op het gebied van technisch onderwijs, zullen we hand in hand samenwerken met onze langetermijnpartner EA SPORTS om onze steun te vergroten. Deze partnership is een spannende kans voor het Grassroots-programma van de UEFA om innovatieve toegang te bieden tot modern en op maat gemaakt trainingsmateriaal ten behoeve van de volgende generatie grassroots spelers en fans.”

Ian Wright en de wereldberoemde Chelsea Women’s Manager Emma Hayes zijn de eerste FC FUTURES-ambassadeurs die samen met EA SPORTS het grassroots-voetbal verder zullen ondersteunen.

“Ik vind het geweldig om ambassadeur te zijn van EA SPORTS FC FUTURES”, aldus Ian Wright. “Dit is waar voetbal begint, hier in onze gemeenschappen. Investeren in het spel is een cruciale stap om het voetbal wereldwijd vooruit te helpen. Dat begint met kinderen toegang geven tot benodigde faciliteiten, zodat ze zoveel mogelijk in veilige, lokale ruimtes kunnen spelen. Ik ben dankbaar dat mijn oude school een rol kan spelen in de toekomst van het voetbal en het is een eer om hierbij betrokken te zijn.”

“Toen ik opgroeide in Londen was ik altijd op zoek naar een manier om op het veld te komen”, aldus Emma Hayes. “Ik ben blij dat vrouwen en ondervertegenwoordigd talent de middelen krijgen die velen van ons niet kregen. FC FUTURES is een fantastische manier om de volgende generatie fans kansen te bieden om hun passie voor voetbal te verkennen en te ontwikkelen. Het maakt me trots om FC FUTURES-ambassadeur te zijn. Ik geloof dat investeringen als deze het vermogen hebben om levens te veranderen.”

EA SPORTS definieert al 30 jaar het interactieve voetbal en heeft een wereldwijde voetbalgemeenschap opgebouwd van meer dan 150 miljoen mensen op verschillende platformen – een gemeenschap die EA SPORTS FC nu verder zal uitbouwen samen met partners die een gemeenschappelijk doel delen: een toekomst van voetbal waarin de fan centraal staat. Gebouwd op een fundament van inclusiviteit en innovatie, zullen fans ongeëvenaarde authenticiteit ervaren met toegang tot meer dan 19.000 volledig gelicenseerde spelers, 700 teams en 30 competities, met de steun van meer dan 300 wereldwijde voetbalpartners die verdere uitbreiding naar nieuwe gebieden rond vrouwen- en grassroots voetbal mogelijk maken.

Fans kunnen zich aanmelden op easports.com/fc om lid te worden van de Club en als een van de eersten meer te weten te komen. De gedetailleerde productupdates volgen in juli.