Race naar de top in Need for Speed™ Unbound, verkrijgbaar vanaf 2 december

Spelers nemen iedere race meer risico, proberen de politie te slim af zijn en laten hun eigen stijl zien in singleplayer en multiplayer. Graffiti komt tot leven in de nieuwe visuele stijl van de game.

Bekijk hier de onthullingstrailer, inclusief nieuwe muziek van A$AP Rocky

REDWOOD CITY, Calif. – 6 oktober 2022 – Need for Speed™ Unbound is de nieuwste editie in de Need for Speed™-franchise van Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) en Criterion Games™. De game laat straatrace-dromen uitkomen als spelers proberen om de politie te slim af te zijn én bewijzen dat ze genoeg in hun mars hebben om The Grand te winnen: de ultieme straatrace-uitdaging van Lakeshore. Need for Speed Unbound is vormgegeven in een unieke visuele stijl die elementen van street art combineert met de meest realistische wagens in de geschiedenis van de franchise. De singleplayer-campagne zorgt voor spanning en sensatie met een verhaal dat spelers door de stad Lakeshore laat scheuren, terwijl ze de populairste performance cars van de wereld besturen. Spelers kunnen deze auto’s verzamelen, upgraden en tunen om zich een weg naar de top te racen. Need for Speed Unbound is gebouwd voor de huidige generatie platformen en draait voor het eerst in de serie op een resolutie van 4K op 60 FPS. De game wordt op 2 december 2022 uitgebracht voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en PC.

“Need for Speed Unbound gaat over zelfexpressie, het nemen van risico’s en het verstoren van de status quo door volledig jezelf te zijn: met je racestijl, unieke wagenconstructies, mode, muziek en nog veel meer”, aldus Kieran Crimmins, Creative Director bij Criterion Games. “We willen een authentiek universum creëren waarin spelers zichzelf vertegenwoordigd zien. De visuele ervaring van Unbound maakt gebruik van levendige graffiti, die de wereld niet alleen tot leven brengt, maar ook spannender maakt en een adrenalinekick geeft.”

Op naar de top
Need for Speed Unbound daagt de conventies van het racegenre uit en verhoogt de inzet door ervoor te zorgen dat keuzes consequenties hebben, met duidelijke risico’s en beloningen tijdens elke race, beslissing en weddenschap. Spelers ontdekken de wereld van Lakeshore wanneer een overval op een familiegarage twee vrienden uit elkaar drijft en een beginnende coureur aan een reis begint om de ultieme straatrace te winnen en de onbetaalbare gestolen wagen terug te krijgen. Need for Speed Unbound-features:

  • De wereld als een canvas: Graffiti komt tot leven in een nieuwe vormgeving van Need for Speed Unbound. Spelers kunnen aan de slag met een gloednieuwe toolkit vol met audiovisuele effecten, zoals Burst Nitrous, dat spelers beloont met een stijlvolle boost die aangeeft hoe ze rijden.
  • Heers op straat: Hoe meer spelers racen, hoe meer Heat ze opbouwen. Wees sneller of slimmer dan de politie met nieuwe ontsnappingsmechanismen om controle over de achtervolging te krijgen, beloningen te verdienen of de consequenties te ondervinden als je wordt gepakt.
  • Zelfexpressie en stijl: Honderden cosmetische items, waaronder exclusieve gelicenseerde spullen van baanbrekende modevernieuwers en tuning-bedrijven bieden spelers eindeloze mogelijkheden om niet alleen hun wagen uit te rusten, maar ook hun persoonlijke stijl in het spel te laten zien.
  • Vind vrijheid in de flow: Rijd op een soundtrack van baanbrekende artiesten uit de wereld van hiphop onder regie van de veelzijdige artiest, ondernemer, acteur en mode-koning A$AP Rocky en zijn creatieve agentschap AWGE, inclusief de wereldpremière van A$AP Rocky’s gloednieuwe track “Sh*ttin’ Me”, ook te horen in de onthullingstrailer.
  • Takeover Scene met A$AP Rocky: A$AP Rocky verschijnt in-game als de leider van de Takeover Scene, een nieuwe herspeelbare precisie-rijmodus die de community samenbrengt om delen van de stad over te nemen en een stijlvolle (en niet zozeer snelle) ode te brengen aan het racen. AWGE heeft ook gefungeerd als creatieve adviseurs voor het spel.

Need for Speed Unbound kan worden gepre-orderd t/m 29 november 2022*. Spelers die nu pre-orderen ontvangen een exclusief pakket met Unbound-content, waaronder een rij-effectenpakket, stickers, nummerplaat, banner-vormgeving, stickers en $150.000 Bank in hun portemonnee als ze voor het eerst lid meedoen aan multiplayer en nog veel meer.

Need for Speed Unbound wordt op 2 december 2022 uitgebracht voor de PlayStation 5, de Xbox Series X|S en PC via de EA-app, Origin, Steam en de Epic Game Store voor €69,99. De Need for Speed Unbound Palace Edition, een deluxe-aanbieding die is gemaakt in samenwerking met Palace Skateboards, biedt spelers exclusieve content, waaronder vier getunede wagens, een kledingpakket, een rij-effect, stickers, een nummerplaat, een personage-pose en banner-design voor €79,99. Meer info over deze editie volgt later.

Alle EA Play-leden krijgen vroegtijdige toegang tot Need for Speed Unbound. EA Play Pro-leden krijgen vanaf 29 november onbeperkt toegang tot de Need for Speed Unbound Palace Edition, terwijl EA Play-leden toegang krijgen tot een early access-proefversie van 10 uur, meerdere dagen vóór de release.

De race eindigt niet als het spel wordt gelanceerd. De wereld van Lakeshore staat nooit stil, mede dankzij meerdere gratis contentupdates die na de lancering worden uitgebracht. Verwacht nieuwe features, content drops en nog veel meer. Meer informatie over content na de lancering wordt binnenkort bekendgemaakt.

Volg @NeedforSpeed op Twitter, Facebook, Instagram en TikTok voor de nieuwste updates. of ga voor meer informatie over Need for Speed Unbound naar: https://www.ea.com/nl-nl/games/need-for-speed/need-for-speed-unbound

*Er gelden bepaalde voorwaarden en beperkingen. Zie https://www.ea.com/nl-nl/games/need-for-speed/need-for-speed-unbound/disclaimers voor meer informatie.