PowerVision introduceert het meest compacte, autonome dronesysteem ter wereld: de True Unmanned Aerial Solution

PowerVision True Unmanned Aerial System combineert de PowerEgg X 8K drone, PowerEgg Dock en een cloudplatform voor een geïntegreerde, alles-in-een oplossing

Amsterdam, 13 september 2021 – PowerVision, toonaangevend op het gebied van AI-robots, heeft officieel zijn geheel nieuwe industriële dronesysteem uitgebracht: de PowerVision True Unmanned Aerial Solution. Dit dronesysteem combineert de krachten van de PowerEgg X 8K drone, het PowerVision Dock, en het PowerVision Cloud webgebaseerde softwareplatform. Met de True Unmanned Aerial Solution heeft PowerVision veel beperkingen voor de inzet van oudere drones opgelost, zoals bereikslimieten, complexe operaties en hoge kosten. Nu kunnen drones voor data-acquisitie op grote schaal worden ingezet als infrastructuur voor data-acquisitie, in plaats van tools voor individuele missies.

De PowerVision True Unmanned Aerial Solution is het meest compacte autonome dronesysteem ter wereld, met een gewicht van slechts 15,8 kg in een slanke vormfactor van 570 × 400 × 250 mm. Door dit compacte ontwerp kan de volledige set snel worden ingezet door één persoon, zonder speciaal gereedschap of extra apparatuur. Dankzij kunstmatige intelligentie regelt het PowerVision True Unmanned Aerial System de start, vlucht, dynamische missie en terugkeer van de drone naar het oplaadstation autonoom en soepel.

Een enkel geïnstalleerd dronesysteem van PowerVision kan een gebied bestrijken met een straal van maar liefst 5 km. Ook is het mogelijk om meerdere eenheden aan te sluiten en te installeren in een gebied om bijvoorbeeld grootschalige infrastructuurprojecten of activa te dekken. Dit is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat drones economisch kunnen worden ingezet voor data-acquisitie over grote delen en om infrastructuuractiva zoals pijpleidingen, hoogspanningslijnen en meer te onderhouden. Tevens kan het systeem op grote schaal worden gebruikt in talloze toepassingen, zoals powerline-inspecties, milieuconformiteit, inspecties van O&G-activa, faciliteitsbeveiliging, GIS, landmeetkunde, het in kaart brengen van een gebied en nog veel meer.

Om te voldoen aan de vereisten voor gebruik buitenshuis, heeft de PowerVision Dock een IP55-classificatie om stof en water in verschillende omgevingen te weerstaan. Met behulp van een intelligent temperatuurregelsysteem kan hij nog steeds goed presteren bij een omgevingstemperatuur tussen 20℃ en 45℃. Het intelligente systeem aan boord houdt realtime temperaturen in de gaten en ook neerslag en wind worden nauwlettend bekeken om de operationele veiligheid te waarborgen.

De PowerEgg X 8K maakt gebruik van een 1/2-inch CMOS-sensor om 48 megapixels foto’s en 8K UHD-video’s vast te leggen, allemaal met 4x lossless zoom. Er zijn optimalisaties gedaan aan de propellers, ESC en het hele systeem om een vliegtijd van 34 minuten te realiseren. PowerEgg X 8K is gebaseerd op de meest geavanceerde technologie voor digitale beeldoverdracht en ondersteunt dual-band communicatie (2.4/5,8 GHz), interferentiedetectie en -vermijding, dynamische frequentieomschakeling, anti-storing en realtime FHD-beeldoverdracht met een maximale transmissieafstand van 7,5 mijl (12 kilometer)

Met behulp van een voorwaartse en neerwaartse zichtsensor kan de drone de omgeving nauwkeurig detecteren, waardoor bovendien de veiligheid en stabiliteit van de vlucht worden verbeterd. De PowerEgg X 8K is bestand tegen wind tot niveau 7 op de schaal van Beaufort (grenzend aan storm) en kan vliegen in onstuimige weersomstandigheden. Een nieuw ontworpen aanvullend landingslicht wordt automatisch geactiveerd bij weinig licht om de start en landing duidelijk zichtbaar te maken.

Om te voldoen aan de speciale eisen van de energiesector ondersteunt de PowerVision ‘True Unmanned Aerial’-oplossing ook positionering op centimeterniveau, zonne-energievoorziening en transmissieverlengantennes, waardoor implementaties nauwkeuriger, onafhankelijker en betrouwbaarder worden.

De True Unmanned Aerial Solution van PowerVision is nu verkrijgbaar. Ga voor meer informatie naar: https://www.powervision.me/en/product/powervisiondock