Logitech introduceert de Tap IP en Tap Scheduler en maakt vergaderen nog eenvoudiger

Tap IP en Tap Scheduler bieden eenvoudige, efficiënte oplossingen om makkelijk vergaderingen bij te wonen en het hybride werken te verbeteren

NEWARK, Californië & Lausanne, Zwitserland – 13 september 2021 – Vandaag introduceert Logitech (SIX:LOGN) (NASDAQ: LOGI) twee nieuwe vergaderruimte-oplossingen Tap IP en de Tap Scheduler. Beide producten zijn een nieuwe toevoeging aan het huidige Tap-portfolio en zorgt ervoor dat de vergaderruimte eenvoudig te beheren en te bedienen is voor zowel gebruiker als IT-verantwoordelijke. De Tap IP maakt het mogelijk om vergaderruimtes eenvoudig te managen via één druk op de TAP net als de eerder geintroduceerde Tap, met als belangrijk verschil dat Tap IP nog eenvoudiger te installeren is, met maar een enkele netwerkkabel die ook voor stroom zorgt (Power over Ethernet). De Tap Scheduler, die buiten de vergaderruimte kan worden bevestigd en kan worden gebruikt, maakt het bovendien mogelijk om eenvoudig de beschikbaarheid van vergaderruimtes in te zien en deze vervolgens met één druk te reserveren.

‘Met deze nieuwe producten van Logitech voldoen we aan de behoefte in de markt voor touch-controllers in de vergaderruimte. We zien in de markt grofweg twee segmenten. Er bestaat een high-end-segment die complex, duur en grotendeels gepatenteerd is, en er is een low-end-segment die wordt gedomineerd door tablets voor consumenten, maar die zijn niet ontworpen om aan de nieuwe vereisten van bedrijven te voldoen, zoals het managen van apparaten op afstand, beveiliging en kabels‘, zegt Scott Wharton, general manager en vice president van Logitech Video Collaboration. ‘Tap IP en Tap Controller zijn ontworpen om betrouwbare performance af te leveren in combinatie met elegant design, inclusief het wegwerken van kabels op een nette manier. Bovendien zijn de apparaten compatibel met toonaangevende services en dat alles voor een betaalbare prijs.’ 

Vergaderingen gaan van start met slechts één druk op de knop van de Logitech Tap IP en heeft een one-touch-besturing voor Microsoft Teams Rooms voor Android, Zoom Rooms en andere populaire video conferencing services die, samen met de Logitech conferencecam en andere oplossingen, een betrouwbare en consistente ervaring leveren in iedere ruimte. De Logitech Tap IP biedt dezelfde one-touch functionaliteit om een vergadering bij te wonen als de Logitech Tap, maar is eenvoudiger te installeren via een verbinding met het netwerk die op IP is gebaseerd en heeft een lagere prijs. Dankzij zorgvuldig kabelmanagement en flexibele opties om de Logitech Tap te bevestigen kan deze eenvoudig, veilig en overal in de vergaderruimte worden geplaatst.

In plaats van alleen de hardware te leveren biedt Logitech nu ook een totaaloplossing inclusief hardware, software en services. Logitech biedt zijn klanten nu een uitgebreid, alles-in-een serviceplan voor video collaboration-oplossingen, genaamd Logitech Select. Ontworpen om IT-professionals hun werktijd beter te laten benutten biedt Select 24/7 ondersteuning, exclusieve inzichten, geavanceerde RMA en een Alerts-functionaliteit in Logitech Sync: hét platform van Logitech voor video conferencing device management. Klanten met 50 ruimtes of meer die zijn aangesloten met Select profiteren bovendien van onsite reserveonderdelen en een toegewezen Customer Success Manager.

Prijs en beschikbaarheid
De Logitech Tap IP en Tap Scheduler zijn in de herfst van 2021 wereldwijd verkrijgbaar, beide met een adviesprijs van €799. De Tap IP is compatibel met Microsoft Teams Rooms voor Android, Zoom Rooms Appliances, PC-based Zoom Rooms en RingCentral Rooms. Tap Scheduler kan worden geïnstalleerd als een Teams-paneel, Zoom Rooms Scheduling-beeldscherm, of met Meetio. Na de lancering zullen beide apparaten ook compatibel zijn voor additionele partners. Om meer te weten te komen over Logitech’s nieuwste video collaboration-oplossingen bezoek je onze website.