Pokémon-gekte om middernacht bij 42 Game Mania’s in Nederland

Meer dan 5000 mensen voor de deur van Game Mania voor de release van Pokémon Sword & Shield

Amsterdam, 15 november 2019 –  Game Mania organiseerde afgelopen nacht, van 14 op 15 november, een nachtopening voor het compleet nieuwe Pokémon-avontuur van Pokémon Sword en Pokémon Shield voor Nintendo Switch. Speciaal voor de fans werd de nachtopening georganiseerd, zodat zij de allereerste konden zijn om een van de drie nieuwe partner-Pokémon: Grookey, Scorbunny of Sobble te kiezen. Iedereen die om klokslag middernacht voor de deur van Game Mania stond, kon als allereerste op reis door de prachtige Galar-regio, waar talloze nieuwe Pokémon op je wachten in uitgestrekte velden en wegen.

Er waren talloze lange wachtrijen met toegewijde Pokémon-trainers bij 42 Game Mania’s in Nederland als gevolg van deze nachtopening. In het totaal bracht dit meer dan 5000 “trainers” op de been. Om de beleving compleet te maken, speelde de iconische themamuziek uit de serie in alle winkels. Daarnaast waren tal van medewerkers en een aantal fans uitgedost in Pokémon-cosplay en gingen er fans in de rij via hun smartphone aan de slag met Pokémon Go.

De fans in de buurt van Utrecht konden pas echt hun hart ophalen, aangezien Game Mania een hele grote verrassing had geregeld: een echte lifesize Pikachu! Iedereen kon met Pikachu knuffelen en op de foto. Er zijn slechts enkele exemplaren in Europa beschikbaar van dit pak, dus Pikachu is alleen voor Game Mania ’s nachts opgestaan in de Benelux om erbij te zijn. Bovendien maakten Pokémon-trainers die zich taggen met Pikachu kans op een episch Pokémon-prijzenpakket.

Pokémon stamt al uit 1996 en het is geweldig om te zien hoe het Pokémon-merk, 23 jaar later nog steeds zo ontzettend leeft onder de oorspronkelijke én nieuwe doelgroepen! Onze medewerkers zijn zelf ook helemaal weg van de franchise en dat droegen ze vannacht dan ook met veel liefde uit, door zelf in cosplay de Game Mania-stores te bemannen“, aldus Kris Lenaerts, CEO bij Game Mania.