Persoonality lanceert gratis wervings- en selectieportaal voor de horeca

Proost helpt horeca-ondernemers na de lockdown

Apeldoorn, 19 april 2021 – Persoonality, onderdeel van Timing Holding, lanceert Proost. Dit is een gratis wervings- en selectieportaal, speciaal gemaakt voor alle horeca- en recreatiebedrijven die door de coronacrisis en de massale uitstroom van medewerkers met een personeelstekort worden geconfronteerd. Want er is nog veel onzekerheid rond de persconferentie van dinsdagavond 20 april, maar het moment dat de horeca mag heropenen komt dichterbij. Vacatures kunnen per direct gratis en zonder aanvullende verplichtingen geplaatst worden op Proost.

Gratis hulp bij de zoektocht naar personeel
Persoonality roept Proost in het leven om de horeca te ondersteunen in deze moeilijke tijd en ze weer te helpen aan goed personeel. De horeca kampt al jaren met een personeelstekort, en naar schatting zijn nog ruim 90.000 horecamedewerkers naar andere sectoren uitgestroomd door de coronacrisis. Ondernemers kunnen hun vacatures gratis plaatsen en beheren op Proost, en de binnengekomen sollicitaties makkelijk en snel in behandeling nemen. Proost wordt versterkt door uitzendbureau Timing, dat haar landelijke netwerk inzet om vacatures extra onder de aandacht te brengen. Ook worden de vacatures kosteloos via andere vacaturesites verspreid. Ondernemers
kunnen zich aanmelden via www.proostvoordehoreca.nl en kandidaten kunnen alle vacatures vinden op www.proostopjebaan.nl.

Samen de strijd aan
Johan de Vos, horeca-ondernemer en woordvoerder van Koninklijke Horeca Nederland Breda, herkent zich in de situatie: “Voordat we dicht gingen, hadden we al moeite om personeel te vinden. En dat is er door corona niet minder op geworden. Heel veel mensen hebben gekozen om toch iets anders te doen wat meer zekerheid geeft, dan is het fijn als je partners hebt als Persoonality en Timing die je helpen om aan goede krachten te komen. Die een platform hebben gemaakt om de horeca weer onder de aandacht te brengen. Want het is echt een mooi vak; de grootste sociale leerschool van Nederland. Hopelijk kunnen we met genoeg man de strijd aangaan na deze crisis.”

Groot personeelstekort
Het kabinet heeft laten weten dat de horeca niet opengaat op 21 april. Wanneer wel is nog de vraag, maar een ding staat vast: het wordt voor horeca-ondernemers een ontzettend grote uitdaging. Uit onderzoek van Persoonality blijkt dat ruim 90% van de horeca-ondernemers verwacht over onvoldoende personeel te kunnen beschikken wanneer zij weer open mogen. Laurens Meyer, een van de grootste horeca-ondernemers van Nederland met meer dan 40 zaken, ziet ook dat er een serieus probleem is ontstaan door de crisis: “De huidige situatie is dramatisch. We hebben veel personeel moeten laten gaan. Als we nu opengaan, komen we 500 tot 700 man tekort. Het gaat een heel zware periode worden. Ik vind Proost een mooi initiatief. Alle hulp die we kunnen krijgen is van harte welkom.”

Zonder personeel geen gasten
Volgens Bob Weghorst, Directeur bij Persoonality, ontstaat er een gapend gat in de ’bemensing’ in de gehele horecabranche als er niet snel geschakeld wordt: “Zonder voldoende gekwalificeerd personeel kunnen ondernemers na de lockdown alsnog hun gasten niet ontvangen. Met Proost willen we niet alleen onze eigen klanten, maar heel Horeca Nederland helpen en ontzorgen. Als je nu niet handelt als horeca-ondernemer, als je niet nu al op zoek gaat naar goed personeel, dan mis je alsnog de boot.”

Ondernemers kunnen hun vacatures vanaf nu gratis en vrijblijvend aanmelden via www.proostvoordehoreca.nl. Zoek jij werk in de horeca? Kijk dan op www.proostopjebaan.nl.