Pascal Scherpenkate versterkt Vertigo 6 als Creative Manager

Bekende YouTuber zet unieke expertise in voor socialmediamanagement en contentcreatie

Arnhem – 13 mei, 2019 – Marketing- & PR-bureau Vertigo 6 versterkt haar team als gevolg van een groeiend aantal social media- en influencerprojecten. YouTuber Pascal Scherpenkate, ook wel bekend onder de naam ItzSyntrax, treedt per direct in dienst als Creative Manager bij Vertigo 6.

Pascal maakt al jaren grappige en persoonlijke video’s op YouTube voor een Nederlandstalig publiek van ruim 280.000 abonnees. Zijn video’s zijn inmiddels meer dan 39 miljoen keer bekeken en op Instagram volgen ruim 260.000 jongeren zijn leven op de voet. Pascal rondde de opleiding Interactief Mediavormgeving af. In zijn vrije tijd verdiept Pascal zich in design en filmproductie; kennis die hij soms ook inzet voor andere grote Youtubers. Pascal is bovendien onderdeel van razendpopulair YouTube-format “Legends of Gaming”.

Bij Vertigo 6 zal Pascal zijn online ervaring inzetten voor het bedenken en creëren van social content en het managen van influencercampagnes. Pascal: “Het gaat nog steeds erg lekker met mijn influencercarrière, maar ik wilde mijn kennis en creativiteit op een andere manier inzetten. Ik merk dat ik het met name tof vind om mee te denken over creatieve social content en dat daar mijn kracht ligt. Ik kijk ernaar uit om met het team en de klanten van Vertigo 6 te werken. Vertigo 6 spreekt me aan vanwege hun focus op jongeren en natuurlijk door hun toffe klantenportfolio.”

Mike Hendrixen, oprichter van Vertigo 6: “Pascal is extreem getalenteerd en hij weet als geen ander welke content werkt om de aandacht van jongeren te verdienen. Hij brengt ontzettend veel ervaring op het gebied van YouTube en Instagram met zich mee, evenals nieuwe ideeën en een grote passie voor gaming en lifestyle. Zijn bewezen track record zullen onze huidige én nieuwe klanten een grote boost geven.”

Vertigo 6 versterkt zich met Pascal omdat het aantal opdrachten op het gebied van socialmediamanamement en YouTube content toeneemt. Zo beheert Vertigo 6 ondermeer de Nederlandstalige social kanalen van EA SPORTS FIFA, The Sims en Battlefield voor Electronic Arts, maar ook de social kanalen van New Balance, Logitech en ASUS. Ook de klantvraag naar influencermarketing is flink toegenomen. Vertigo 6 creëerde al jarenlang geïntegreerde influencercampagnes binnen de gamingindustrie, en breidde de afgelopen jaren uit naar fashion en lifestyle. Vertigo 6 neemt ook twee nieuwe stagiairs aan. Maurice Toonen en Tim Saulus starten op 20 mei bij het bureau.

Vertigo 6 is gevestigd in Arnhem en werkt onder andere voor Electronic Arts, ASUS, Koch Media, Logitech, New Balance, Asmodee, Game Mania en Run2Day. Meer informatie over Vertigo 6 op www.vertigo6.nl