MONSTER HUNTER WORLD: ICEBORNE™ UITBREIDING VOOR DE BESTVERKOCHTE CAPCOM TITEL OOIT KOMT OP 6 SEPTEMBER

De enorme ijslocatie van de uitbreiding vormt de basis voor een nieuwe verhaallijn, monsters, gameplayopties en meer; Monster Hunter: World™ krijgt een gratis trial-versie en in mei een nieuwe Content Update voor consoles.

Capcom heeft vandaag in een speciale Monster Hunter World: Iceborne™ Spring Update-uitzending nieuwe details bekendgemaakt over de langverwachte grote uitbreiding voor Monster Hunter: World™. Monster Hunter: World™ is de bestverkochte Capcom-titel aller tijden met wereldwijd meer dan 12 miljoen verscheepte exemplaren die worden toegevoegd aan de totaal meer dan 53 miljoen exemplaren. Dit reusachtige vervolg evenaart het gameplayvolume van de originele release en zal wereldwijd beschikbaar zijn voor de PlayStation®4 computer entertainment system en de Xbox One familie apparaten, inclusief Xbox One X, op 6 september 2019. Een PC release zal deze winter volgen. Een aantal details werden tijdens de uitzending onthuld, inclusief de eerste blik op Monster Hunter World: Iceborne met informatie over de nieuwe ijzige setting, monsters, gameplayopties, aankoop- en pre-order opties voor console en de nieuwste updates voor Monster Hunter: World.

De Iceborne uitbreiding bouwt verder op elk aspect van Monster Hunter: World, beginnend met een gloednieuw verhaal dat zich afspeelt na de hoofdgame en spelers naar een nieuw-ontdekte koude locatie brengt genaamd Hoarfrost Reach. Dit met sneeuw bedekte terrein biedt een ecosysteem dat een contrast biedt met de hoofdgame en met het verhaal uitbreidt.Iceborne gaat het grootste gebied in de game tot nu toe bieden en het geeft hunters een schat aan content met nog meer quests dan in de originele release.

Iceborne introduceert ook een nieuwe hogere moeilijkheidsgraad genaamd Master Rank, een gloednieuwe quest-tier die nieuwe en bestaande monsters woester dan ooit maakt. De extreme kou is ook de setting waarin je nieuwe kille monsters tegenkomt zoals de gehoornde brute wyvern Banbaro en de met sneeuw bedekte Beotodus. Ze zijn verweven met terugkerende fanfavorieten zoals het nieuwste lid van de Monster Hunter: World lineup: de snel aanvallende Nargacuga die wat nieuwe trucjes aan zijn kenmerkende moveset toevoegt. InIceborne neemt het mysterieuze nieuwe monster Velkhana het voortouw, een oudere draak met krachtige ijsaanvallen die door het verhaal een doordringende bedreiging vormt.

Om spelers op de felle jachten van deze uitbreiding te voorbereiden zijn er meerdere nieuwe gameplayopties toegevoegd aan het gevechtsrepertoire van spelers, wat nieuwe jaagstrategieën mogelijk maakt. De Slinger kan nu gebruikt worden terwijl het hoofdwapen vastgehouden wordt, ongeacht het type wapen. Ook zijn nieuwe features voor de Slinger toegevoegd zoals de Clutch Claw die gebruikt wordt om monsters met meer controle te grijpen en de Flinch Shot waarmee Slinger-munitie wordt gelost om monsters te verdoven. Elk van de 14 wapentypes krijgt ook nieuwe combo’s en nieuwe elements, wat meer diepte voor de combat betekent.

De Monster Hunter: World basisgame is vereist en hoewel Iceborne spelers direct toegang krijgen tot sommige gameplayopties zoals de Slinger en wapenupdates, moeten ze het verhaal voltooid hebben door Hunter Rank 16 om toegang te krijgen tot het nieuwe Iceborne verhaal en quests. Meerdere opties zijn nu voor nieuwkomers of terugkerende spelers beschikbaar om te pre-orderen op console of fysiek, met een speciale Yukumo Series layered armour set bonus exclusief voor deze early birds. Voor bestaande eigenaren is de Monster Hunter World: Iceborne uitbreiding beschikbaar als digitale DLC met een adviesprijs van €39.99. Een Digital Deluxe versie inclusief uitbreiding en een Monster Hunter World: Iceborne Deluxe Kit DLC met cosmetische items voor een adviesprijs van €49.99. Voor nieuwkomers is er de Monster Hunter World: Iceborne Master Edition met beide de hoofdgame en de Iceborne uitbreiding beschikbaar zowel digitaal als fysiek.

Spelers die nog niet eerder kennis gemaakt hebben met Monster Hunter: World is dit het perfecte moment om voor de Iceborne uitbreiding in de  game te duiken. Een gratis trial-versie is vanaf vandaag op PS4™ tot en met 20 mei 2019 beschikbaar. Dit geeft genoeg mogelijkheden om verschillende quests te proberen, equipment craften en upgraden en met bestaande eigenaren meedoen met de kenmerkende co-op actie. Voortgang kan worden overgezet naar de hoofdgame, dus nieuwe spelers worden aangemoedigd om hun jaagavontuur te starten voor de uitbreiding uitkomt.
In de tussentijd kunnen bestaande Monster Hunter: World spelers op console aan de slag met de nieuwe content update voor de basisgame, die het agressieve monster Nergigante in de formidabele Arch-Tempered vorm vanaf 11 mei een beperkte tijd laat verschijnen. Deze ultieme uitdaging halen zal het krachtigeNergigante ã (gamma) armouropleveren. Daarnaast laat een nieuw dynamisch thema dit dodelijk monster zien, compleet met aangepaste verwoeste systeemicoontjes en het themalied ‘Stars at Our Backs’ als achtergrondmuziek. Het is nu digitaal op PS4™ beschikbaar voor een adviesprijs van €2.99.

Capcom zal meer in juni op E3 meer informatie hebben over Monster Hunter World: Iceborne, dus blijf kijken. Zoals altijd, happy hunting!
Om de nieuwe trailer en informatie over Monster Hunter World: Iceborne te downloaden, bezoek de Capcom Press Site via www.capcomeuro-press.com. De volledige Spring Update uitzending kan bekeken worden op http://youtube.com/monsterhunter.