Opening Game Mania Concept Store groot succes

Ruim 2500 bezoekers aanwezig bij opening eerste Game Mania Concept Store in Nederland 

Bekijk hier de aftermovie: https://youtu.be/zOfGV88NXMY

Amsterdam, 14 februari 2018 – Gamespeciaalzaak Game Mania heropende afgelopen zaterdag haar compleet vernieuwde winkel aan de Ceintuurbaan 139 te Amsterdam. Duizenden gamers, media en BN’ers verzamelden zich dit weekend om de opening bij te wonen. Populaire YouTuber TheKing77nl verzorgde de muziek terwijl gamers in groten getale de nieuwe store bezochten.

Een uur voor de opening stond er al een flinke rij aan de Ceintuurbaan, want de eerste honderd bezoekers kregen een goed gevulde goodiebag cadeau. Daarnaast maakten zij kans op twee Nintendo Switches. Deze stonden in een glazen kluis met een viercijferige code, waarvan de eerste twee cijfers al door Game Mania waren ingevuld. Ook waren er veel andere acties en kortingen waar de bezoekers gretig gebruik van maakten.

Ontmoetingsplek voor gamers
Game Mania wil gamers niet alleen een plek geven om te spelen, maar juist ook om andere gameliefhebbers te ontmoeten. Vandaar dat er in de nieuwe winkel actief wordt ingezet op het organiseren van toernooien en evenementen. Zo vond er tijdens de opening een meet & greet plaats met bekende gaming-YouTubers Ronald van HetGamePortaal en xLinkTijger. Ook was er een Dragon Ball FighterZ-toernooi en werd de avond afgesloten met een FIFA18 VIP CUP voor BN’ers.

Overvallen door de aandacht
“De afgelopen week hebben heel mensen al even nieuwsgierig naar binnen gegluurd”, aldus Kris Lenaerts, CEO bij Game Mania. “Toen we begonnen met de verbouwing hadden we stiekem wel gehoopt op veel toeloop, maar dat er zóveel mensen bij de opening aanwezig zouden zijn, had ik niet durven dromen. De reacties van de bezoekers waren heel positief. We zetten met dit nieuwe winkelconcept in op beleving en ontmoeting. De opening was daar het ultieme voorbeeld van.”

Dieper aanbod en meer events
De futuristische winkel is het resultaat van Game Mania’s nieuwe visie om de gamebeleving voorop te stellen. Naast goed gevulde schappen, vind je een touchscreen waarop je zowel nieuwe als aankomende gamereleases kunt zien. Je kunt direct kijken of jouw favoriete game op voorraad is in de winkel, of een pre-order plaatsen op een aankomende game om exclusieve voordelen te scoren. Hierdoor kan Game Mania een nog dieper en specialistischer gameportfolio aanbieden, maar is er tegelijkertijd ook meer ruimte op de winkelvloer voor liefhebbers om langs te komen en te gamen. Zo zijn er 2 grote Gameboxx-units en een gigantisch LED-scherm waar gamers samen op kunnen spelen, en worden er allerlei game-gerelateerde evenementen georganiseerd. Gaming is immers groter dan ooit: consumenten geven meer geld uit aan games dan aan muziek én films samen.