OnePlus 12 en OnePlus Open ontvangen als een van de eersten Android™ 15 Beta 1-update

Rotterdam, 16 mei 2024 – Wereldwijd technologiemerk OnePlus heeft vandaag aangekondigd dat zijn vlaggenschipmodellen, de OnePlus 12 en OnePlus Open, als een van de eersten ter wereld de nieuwe Android™ 15 Beta 1-update ontvangen. Ontwikkelaars en early adopters hebben vanaf vandaag de mogelijkheid om de nieuwe functies en API’s uit te proberen op hun OnePlus-apparaten. Dit kan door toegang te krijgen tot de ontwikkelaarsversie van OxygenOS, die gebouwd is rondom Android 15 Beta 1.

“OnePlus en Google hebben al geruime tijd een nauwe samenwerking, waarbij we voortdurend samenwerken om de best mogelijke gebruikerservaring te bieden via onze OxygenOS, gebaseerd op opeenvolgende versies van het Android-besturingssysteem van Google,” zegt Kinder Liu, President en COO van OnePlus. “Met de komst van Android 15 zijn we ervan overtuigd dat het volledige potentieel van onze hoogwaardige apparaten, zoals de OnePlus 12 en OnePlus Open, volledig gerealiseerd gaat worden door zowel ontwikkelaars als gebruikers.”

Android 15 richt zich op het verbeteren van de camera- en mediabeleving, evenals het verbeteren van de connectiviteit. Tegelijkertijd worden nieuwe API’s geleverd aan ontwikkelaars om verbeterde applicaties te kunnen creëren. Het besturingssysteem biedt een breed scala aan functies zoals Low Light Boost en nieuwe extensies zoals in-app camerabediening. Hiermee krijgen gebruikers de tools en hardware om hun visie te verwezenlijken. Bovendien wordt het platform bijgewerkt om applicaties toegang te geven tot de meest recente ontwikkelingen op het gebied van communicatie. Dit zorgt voor een soepelere NFC-ervaring, naast andere verbeteringen.

Android 15 Beta 1 is beschikbaar voor het nieuwste vlaggenschipmodel van OnePlus, de OnePlus 12, en zijn opvouwbare vlaggenschipmodel, de OnePlus Open. Beide toestellen streven ernaar om ongeëvenaarde snelle en vloeiende prestaties, eersteklas beeldkwaliteit en ongelooflijke beeldmogelijkheden te leveren aan gebruikers.

Neem hier een kijkje voor meer informatie over de ontwikkelaarsversie van OxygenOS, die gebouwd is rondom Android 15 Beta 1. Vergeet niet om OnePlus te volgen op InstagramFacebook of X (voorheen Twitter) of bezoek de officiële website voor de nieuwste updates.