Ontmoet MeetUp 2: Logitech onthult opvolger van zijn meest populaire videobar

Zeven jaar na de release van de MeetUp is de videobar gemoderniseerd met slimme features van Logitech. Daarnaast is het product vervaardigd met gerecycled plastic en is implementatie in vergaderruimtes nog eenvoudiger.

Dinsdag, 21 mei 2024 – Vandaag heeft Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) de MeetUp 2 aangekondigd. Zeven jaar na de release van de originele Logitech MeetUp presenteert het Zwitserse bedrijf een opvolger van zijn geliefde videobar, die inmiddels ruim een miljoen keer is verkocht. Met MeetUp 2 slaat Logitech een aanzienlijke moderniseringsslag. Dit komt niet alleen door de productie die vele malen duurzamer is dan die van de originele MeetUp, maar ook door de flexibele inzetbaarheid in zowel BYOD-modus als een modus waarin al een PC wordt gebruikt en de toevoeging van intelligente AI-features.

“De originele Logitech MeetUp heeft de kwaliteit van videovergaderen aanzienlijk verbeterd én heeft het bereikbaar en betaalbaar gemaakt”, vertelt Alistair Johnston, Head of Collaboration bij Futuresource Consulting. “MeetUp gaat de markt opnieuw opschudden, want de behoefte aan de juiste technologie in huddle rooms en andere kleine ruimtes neemt alleen maar toe sinds bedrijven een hybride werkmodel hebben omarmd.” 

Meer ruimtes, meer complexiteit
De hoeveelheid huddle rooms is in de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen en dat heeft ook gezorgd voor een toenemende vraag naar de juiste technologie voor videovergaderen binnen deze ruimtes. De technologie moet hier bovendien geschikt zijn voor meerdere scenario’s, bijvoorbeeld voor gebruikers die de voorkeur geven aan een setup waarin al een PC wordt gebruikt, of een scenario waarin zij hun eigen laptop gebruiken in een BYOD-opstelling. Logitech werkt al jaren aan (door AI-verbeterde) features waarbij mensen in het middelpunt staan en het richt zich op het uitdiepen van interactie tussen collega’s. Deze intelligente features zijn nu ook toegepast in MeetUp 2. 

“Logitech MeetUp 2 brengt de kracht van AI samen met RightSight 2 om dynamische overzichten van de vergaderruimte te creëren, waardoor deelnemers op afstand als het ware aan dezelfde tafel zitten. Op het gebied van audio voegt RightSound 2 geavanceerde nivellering van stemgeluid en onderdrukking van storende geluiden met zich mee”, legt Henry Levak, VP of Product bij Logitech B2B, uit. “Ook aan de backend is gedacht. IT-teams kunnen apparatuur op afstand monitoren en updates uitrollen om MeetUp 2 slimmer te maken naarmate de tijd vordert. En niet onbelangrijk: we hebben de volgende generatie MeetUp ontworpen met plastic dat een tweede leven krijgt.” 

Videovergaderen verloopt beter en intelligenter 
AI-gedreven videofeatures spelen een grote rol in MeetUp 2. Denk dan aan RightSight 2, dat sterk bijdraagt aan het creëren van een gelijkwaardige vergaderervaring voor deelnemers op afstand. Deelnemers in de vergaderruimte worden automatisch geframed, ongeacht of het gaat om de actieve spreker, een groep deelnemers of iedere individuele deelnemer. Op het gebied van audio voegt RightSound 2 algoritmen toe die stemgeluid balanceren en ongewenste geluiden wegfilteren. Ook wordt echo in galmende ruimtes onderdrukt. 

MeetUp 2 werkt samen met populaire videovergaderplatformen die mensen dagelijks gebruiken, zoals Microsoft Teams, Zoom en Google Meet. MeetUp 2-gebruikers kunnen profiteren van functies zoals Zoom Rooms Smart Gallery, waarbij individuele feeds worden opgezet van de verschillende deelnemers in de vergaderruimte. Een ander voorbeeld is Microsoft Intelliframe, waarbij deelnemers automatisch in frames worden geplaatst zodat iedere deelnemer op gelijkwaardig niveau zichtbaar is.

Een duurzame aankoop
IT is in toenemende mate verantwoordelijk voor het aankopen van technologie die een verminderde impact heeft op onze leefomgeving. MeetUp 2 is dan ook ontworpen met Design for Sustainability (DfS)-principes in het achterhoofd: een framework dat productteams de weg wijst richting lagere impact en meer circulaire ontwerpoplossingen.  

“We helpen onze zakelijke klanten om hun CO2-voetafdruk beter te managen”, vertelt Prakash Arunkundrum, Chief Operating Officer bij Logitech. “MeetUp 2 is de nieuwste aanwinst in ons portfolio voor videovergaderen en laat opnieuw zien dat Logitech zich intensief inspant om negatieve klimaatimpact te elimineren.”  

MeetUp 2 vervangt nieuw plastic door gerecycled plastic, waardoor de CO2-voetafdruk wordt verkleind en plastic uit oude consumentenelektronica een tweede leven krijgt. De plastic onderdelen in MeetUp 2 bestaan voor 62% uit gerecycled plastic: het hoogste percentage in de markt (kijkend naar vergelijkbare producten). Door te kiezen voor gerecycled plastic in plaats van nieuw plastic, wordt er met het ontwerp van MeetUp 2 15.5 tCO2e bespaard per 10.000 eenheden*. Dit helpt inkopers om de Scope 3-emissies van hun bedrijf indirect te verlagen.

Plug-and-play en flexibel inzetbaar
MeetUp 2 is ontworpen voor kleine ruimtes, waar maximaal zes personen samenkomen. De videobar biedt flexibiliteit in USB-modus met een computer die al in de ruimte wordt gebruikt, maar ook is er een BYOD-modus beschikbaar om een eigen laptop aan te sluiten. 

In BYOD-opstellingen kunnen gebruikers hun laptops of mobiele apparaten direct met de MeetUp 2 verbinden en met behulp van de (optionele) Logitech Active USB Cable kunnen zij videovergaderingen runnen vanuit hun platform naar keuze. IT-admins kunnen de status van een ruimte monitoren, updates uitrollen en instellingen aanpassen via ethernet of WiFi door Logitech Sync-software te gebruiken. Als MeetUp 2 niet wordt ingezet voor een meeting, dan kan het beeldscherm in de ruimte worden gebruikt om content te laten zien, zoals bedrijfslogo’s en instructies over het ruimtegebruik. Dit werkt via Logitech Sync en AppSpace.

Prijs en beschikbaarheid
MeetUp 2 voegt zich bij Logitech’s line-up met conferencingcamera’s die zijn ontworpen voor alle mensen in alle soorten ruimtes, variërend van kleine ruimtes om ideeën te ontwikkelen tot grote vergaderruimtes. MeetUp2 wordt na de zomer verwacht en heeft een prijskaartje van €999.