Old School RuneScape voegt voor het eerst in vijf jaar een grote nieuwe gamemodus toe; Group Ironman nu beschikbaar

Group Ironman ontving een recordaantal stemmen van de community en is het meest gekozen speltype in de game ooit

Woensdag 6 oktober 2021, Cambridge, VK – Old School RuneScape introduceert Group Ironman, een gloednieuwe co-op-modus beschikbaar voor spelers op desktop en mobiel. De nieuwe modus kreeg een recordaantal stemmen van de community en is het meest gekozen nieuwe speltype ooit. Spelers kunnen vanaf vandaag aan de slag met Group Ironman.

In Group Ironman slaan spelers de handen ineen om Old School-legendes te worden. Teams van twee tot vijf spelers strijden samen in een felle strijd van wilskracht en vaardigheden waarin ze strategieën moeten bedenken om nieuwe records te vestigen en naar de top van het klassement te stijgen. Daarnaast zijn er geen restricties tussen teamgenoten, wat uniek is voor een Ironman-mode. Spelers kunnen hierdoor middelen ruilen, gebruik maken van gedeelde opslag en zelfs elkaars ‘Player-Owned Houses’ bezoeken.

Voordat nieuwe content aan Old School RuneScape wordt toegevoegd, wordt er eerst door middel van een poll gestemd. Er is een meerderheid van 75% nodig om de content te accepteren. De Group Ironman poll haalde met 140.000 stemmen van spelers een succesvolle 80% approval rating. Het was de poll met de meeste stemmen ooit in de acht jaar lange geschiedenis van de game.

Kieren Charles, Lead Content Developer van Old School RuneScape, zei:
“Na het succes van Hardcore Ironman in 2016 zijn we ontzettend blij om een volledig nieuwe avontuurlijke twist aan de Old School-ervaring toe te voegen met Group Ironman. Spelers kunnen nu hun meest vertrouwde kompanen meebrengen en de uitdagingen samen aangaan. Het gaat erom dat je alles verdient met bloed, zweet en tranen, door te verzamelen, te craften en te vechten. Het is een grote uitdaging die spelers tot het uiterste dwingt terwijl ze de glorie delen met hun vrienden. We zijn ervan overtuigd dat zowel bestaande als nieuwe spelers een geweldige tijd tegemoet gaan in Group Ironman.”

Vandaag gaan vier teams van Content Creators de nieuwe modus spelen tijdens hun livestreams. Elk team bestaat uit de top van gaming creators en speelt op een tijdelijke Creator-only Game World. Hierin verdienen ze versnelde XP en drops, zodat ze kunnen laten zien wat Group Ironman allemaal in petto heeft. De streams van Group Ironman zijn vanaf 20:00 hier te bekijken.

Group Ironman is beschikbaar voor zowel members als niet-members van Old School RuneScape. Spelers kunnen een nieuw account maken voor de gamemodus en via ‘The Node’ teams vormen.