Meer informatie over de soundtrack van Battlefield 2042, exclusieve tracks en een interview met de componisten

Dinsdag 5 oktober 2021 – Het team van Battlefield 2042 heeft een nieuw bericht geplaatst in de Battlefield Briefing-serie. In de blog van vandaag wordt uitgelegd hoe fans kunnen luisteren naar de chaotische en futuristische officiële soundtrack van Battlefield 2042. Daarnaast vind je er een diepgaand interview met de componisten van het spel en een aantal exclusieve tracks die alleen beschikbaar zijn door verder te lezen.

Je vindt het volledige blogbericht via deze link op de officiële website van EA.

Naast de geëvolueerde soundscape van Battlefield 2042 is er een ontwrichtende soundtrack die past bij de wereld van 2042: gecomponeerd door Hildur Guðnadóttir en Sam Slater, die allebei hebben gewerkt aan de compositie van het Oscar-winnende sound design van Chernobyl en Joker. Het blog bevat een diepgaand interview met de twee componisten over het creatieve proces, inspiraties achter songs en instrumenten en samples die voor de tracks zijn gebruikt.

De soundtrack kan vanaf vandaag worden gekocht via iTunes en andere grote digitale muziekdiensten. De soundtrack kan momenteel worden gestreamd (en gekocht) op Spotify, Apple, Amazon, Google, Deezer en Tidal.

In deze Battlefield Briefing vind je tevens vijf gratis songs uit de soundtrack, waarvan de laatste twee exclusieve nummers zijn voor de volgende Briefing: Battlefield 2042-themaOrbitalThe Observation of Beautiful FormsUnwave en Dry Ice.