Old School RuneScape eindigt iconische God Wars Dungeon met episch slotstuk

Spelers maken kans op unieke beloningen door de strijd aan te gaan met een angstaanjagende eindbaas

Bekijk hier de trailer

Woensdag 5 januari 2022, Cambridge, UK – Old School RuneScape’s iconische God Wars Dungeon eindigt vandaag met de terugkeer van monsterlijke groepsbaas Nex: The Fifth General. Deze angstaanjagende eindbaas werd oorspronkelijk uitgebracht in januari 2011. Elf jaar later gaan spelers opnieuw de strijd aan in een geheel nieuwe ontmoeting met deze oude tegenstander van de Second Age. Spelers die de baas verslaan maken kans op een aantal zeer waardevolle beloningen.

Nex woont in de Ancient Prison onder de God Wars Dungeon. Spelers kunnen alleen het gevecht met de baas aangaan wanneer ze de Desert Treasure quest hebben voltooid en de miniquest Frozen Door hebben ontgrendeld. Deze bevroren toegang bestaat al sinds de Dungeon gelanceerd werd, maar was tot nu toe altijd gesloten. Eenmaal in de gevangenis moeten spelers een formidabel leger verslaan voordat ze Nex zelf bereiken.

De langverwachte PVM-uitbreiding kan worden uitgevochten in groepen van maximaal 80. De beste spelers kunnen zichzelf uitdagen door het in kleinere teams tegen Nex op te nemen. Door Nex te verslaan hebben spelers kans op een aantal zeer waardevolle beloningen, waaronder het Ancient Godsword, Zaryte crossbow, het iconische Torva armour set en meer. Elke speler die deelneemt aan het gevecht maakt kans op een uniek item, maar alleen de best presterende spelers maken kans op meer loot.

Alle nieuwe content die in Old School RuneScape wordt geïntroduceerd moet de steun hebben van 75% van de community. Nex: The Fifth General haalde meer dan 57.000 stemmen waarbij 90% de baas goedkeurde.

De nieuwe content is alleen voor members. Spelers kunnen member worden via www.oldschool.runescape.com. Nex is ook te zien in het langverwachte Leagues III, dat op 19 januari uitkomt.