NVPI INTERACTIEF KIEST VERTIGO 6 ALS PR-BUREAU VOOR “RULE THE GAME”-CAMPAGNE

Amsterdam/Arnhem, 9 juli 2020 – NVPI Interactief, de branchevereniging die de belangen behartigt van uitgevers van games en andere interactieve software in Nederland, heeft Vertigo 6 gekozen als content- en PR-bureau. Met ingang van 1 juni verzorgt Vertigo 6 onder andere PR en contentmarketing voor de Rule The Game-campagne, een campagne waarin ouders en verzorgers tips krijgen over o.a. afspraken maken over gamen, of hoe je beveiligingen instelt (leeftijd-, bestedingen- en tijdlimieten).

Vertigo 6 is gekozen vanwege haar kennis en netwerk in de gamesindustrie. Veel medewerkers van Vertigo 6 hebben zelf bij game-uitgevers gewerkt en het bureau werkt nu onder andere voor Electronic Arts, Jagex, Bungie en Koch Media dat merken als Capcom, Codemasters en THQ Nordics vertegenwoordigt. Martijn Schenderling, woordvoerder voor NVPI Interactief, is blij met de toekomstige samenwerking: “De Rule the Game-campagne gaat een nieuwe fase in. Voorlichting richting gamers en ouders van minderjarige gamers blijft hierbinnen het belangrijkst. Vertigo 6 kent alle relevante partijen in het gameslandschap als geen ander en is op de hoogte van alle ins en outs op het gebied van gaming. Dit zal zorgen voor een optimale kennisdeling vanuit de sector richting de consument, ten aanzien van alles wat met gaming te maken heeft”

NVPI Interactief heeft tot doel dat de stem van een verantwoord gamesecosysteem gehoord en begrepen wordt. Dat het creatieve, economische en sociale potentieel van de sector ondersteund wordt en dat gamers, nu en in de toekomst, kunnen genieten van prachtige game-ervaringen. Om dat te bereiken vertegenwoordigt NVPI de entertainmentbranche bij overheid, pers, politiek en in relevante overlegstructuren. NVPI Interactief is aangesloten bij de Europese organisatie ISFE: Interactive Software Federation Europe

Ferry Brands, Marketing & PR Director bij Vertigo 6, kijkt uit naar de samenwerking: “Veel ouders van mijn leeftijd zijn, net zoals ikzelf, met gaming opgegroeid en hoef je niks uit te leggen over de belevingswereld van hun kinderen bij het gamen. Voor andere ouders is het veel minder duidelijk hoe en wat hun kinderen gamen. Beide groepen ouders zijn gebaat bij meer kennis over alles wat met gaming te maken heeft, al was het alleen om te kunnen ‘meepraten’ met hun kinderen. Met Rulethegame.nl hebben we een kanaal, waarbij we op een luchtige manier ouders deze kennis proberen bij te brengen.”

Meer informatie op https://rulethegame.nl/ en op https://nvpi.nl/nvpi-interactief/

Vertigo 6 is een marketing- & PR-bureau dat zich specialiseert in jongerenmarketing. Het bureau is onder andere werkzaam voor Electronic Arts, ASUS, Logitech, Koch Media, New Balance, VodafoneZiggo, Run2Day, Timing en Studiekeuze123.