F1 2020 viert lancering met documentaire: Zandvoort in F1 2020, The making of

Race in split-screen, creëer en beheer je eigen team en beleef het 2020-seizoen in de meest complete F1®-game ooit

Bekijk de documentaire: Zandvoort in F1 2020, The making of: https://youtu.be/H2xxZjT8czE

Bekijk hier de lanceringstrailer van F1® 2020

Vrijdag 10 juli 2020 – Vandaag viert Codemasters® de lancering van F1® 2020, de officiële videogame van het 2020 FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP™ voor het PlayStation® 4 computer entertainmentsysteem, de Xbox One-familie, waaronder Xbox One X, Windows PC (DVD en via Steam), en Google Stadia met de documantaire Zandvoort in F1® 2020, The making of. In deze documentaire is te zien hoe Codemasters in een jaar tijd Circuit Zandvoort in de gloednieuwe game implementeert. De game brengt twee nieuwe circuits waaronder Circuit Zandvoort, My Team, vele verbeterde opties op en buiten de baan, de herintroductie van split-screen en nog veel meer met zich mee. Niet voor niets ligt de game op koers om een van de hoogst beoordeelde titels van het jaar te worden, volgens Metacritic.

De documentaire, een race tegen de klok
In de documentaire: Zandvoort in F1® 2020, The making of, is exclusief te zien hoe Codemasters te werk gaat en alles op alles zet om het vernieuwde Circuit Zandvoort in de game F1® 2020 te implementeren. Met anekdotes van oud F1®-coureur Jan Lammers en Hans Hugenholtz jr, zoon van de baanontwerper, krijgen kijkers in de documentaire unieke beelden te zien over het ontstaan van Circuit Zandvoort. Bovendien geeft Lee Mather, Franchise Game Director van Codemasters een exclusief kijkje in de keuken bij de gameontwikkelaar. Met deze niet eerder vertoonde beelden van de gameontwikkelaar krijgen kijkers te zien hoe Codemasters de uitdaging aangaat om binnen een jaar tijd naast Hanoi Circuit ook het vernieuwde Circuit Zandvoort te digitaliseren in de game F1® 2020.

Zeventig jaar F1®
Om de zeventigste verjaardag van Formule 1® te vieren ontvangen fans die de F1® 2020 Seventy Edition aanschaffen exclusieve in-game items zoals podium emotes, liveries en teamkleuren. Voor fans van Michael Schumacher is er een speciale Deluxe Schumacher Edition beschikbaar met additionele in-game content en vier iconische auto’s uit zijn legendarische carrière. Beide edities worden geleverd met extra virtuele valuta, waarmee de Podium Pass VIP kan worden ontgrendeld. Spelers kunnen racen, meer cosmetische items vrijspelen en voldoende valuta verdienen voor het opvolgende VIP-seizoen.

F1® 2020, leuker voor beginners
Menu’s zijn versimpeld en dankzij de nieuwe assists wordt de onderlinge competitie tussen spelers nog spannender en belanden spelers minder vaak in de grindbak. Er zijn verschillende verbeteringen op de baan doorgevoerd, zoals ERS-activatie, welke net als in het echte leven met een druk op de knop kan worden ingezet, evenals de introductie van een virtuele achteruitkijkspiegel. In navolging van het succes van vorig seizoen keert de F2™ ook terug met verschillende opties: drie races, een half seizoen en een volledig seizoen. De F2™-seizoensupdate wordt later dit jaar toegevoegd als gratis digitale download.

Uitdagend voor gevorderden
My Team, een nieuwe modus die de wisselwerking tussen coureur en manager belicht, geeft spelers de mogelijkheid om een eigen Formule 1®-team op te zetten en daarmee een plaats in te nemen naast de gevestigde 2020 line-up. Van het design van de auto tot het selecteren van een teamgenoot en de zoektocht naar sponsoren: spelers worden op de proef gesteld en moeten ervoor zorgen dat alles zowel op de baan als buiten de baan soepel verloopt. Spelers kunnen ervoor kiezen om een volledig seizoen van 22 races te rijden, of kortere varianten, bestaande uit en 10 en 16 races in My Team en in een carrière van 10 seizoenen.

F1® 2020 bevat alle 10 de teams, 20 coureurs en auto’s uit het 2020-seizoen. De nieuwste liveries, teamkleuren, waaronder Mercedes AMG Petronas, worden toegevoegd in een gratis digitale update.

‘Er is twee jaar lang met veel liefde en passie aan F1® 2020 gewerkt en we zijn trots dat we op ieder vlak hebben kunnen innoveren’, zegt Lee Mather, F1® Franchise Game Director bij Codemasters. ‘Of iemand onderling de strijd aan wil gaan in een split-screen race, een seizoen bestaande uit tien races wil racen of de rol van manager op zich wil nemen: deze game heeft het allemaal. F1® 2020 geeft spelers zoals nooit tevoren de mogelijkheid om te racen zoals zij dat willen.’

Voor toekomstig nieuws en details over de nieuwe features ga je naar de officiële game website of volg je F1® 2020 op Instagram, Twitter, YouTubeen Facebook.